Connect with us

Prva liga FBIH

Sloga u derbiju dočekuje Iskru – Vrbas

U subotu će u Gornjem Vakufu – Uskoplju biti odigran derbi 9. kola Prve futsal lige Federacije BiH – Grupa 3, a možda i derbi sezone u ovoj grupi, između domaćina MNK Sloga i MNK Iskra – Vrbas iz Bugojna.

MNK Iskra Vrbas – MNK Sloga (arhiva)

Biće to pravi komšijski derbi i sudar dvije ekipe iz samog vrha tabele.

MNK Iskra – Vrbas trenutno zauzima prvo mjesto na tabeli sa osvojenih 19 bodova i utakmicom više od MNK Sloga, koji je drugi sa tri boda manje, što samo po sebi govori da se očekuje pravi futsal spektakl ove subote u Gornjem Vakufu – Uskoplju.

Osim što ova utakmica nosi epitet derbija kola, vrlo vjerovatno će i odlučiti prvaka ove grupe i putnika u razigravanje za Premijer futsal ligu BiH.

Kapiten Sloge, Harun Latić, u razgovoru za naš portal rekao je da njegova ekipa shvata važnost ovog meča, te da je cilj osvajanje sva tri boda.

U subotu je taj veliki komšijski derbi koji će vjerovatno odlučiti prvaka naše grupe i putnika u razigravanje za Premijer futsal ligu BiH. Naša očekivanja su osvajanje sva tri boda, jer mi na našem terenu i pred našom publikom nikom ne prepuštamo ulogu favorita. Pojačali smo se trojicom igrača i svi osim Zukana su na raspolaganju za subotnji susret. Sada imamo širu klupu i kvalitetniju. Kada su u pitanju utakmice klubova iz ova dva grada uvijek je atmosfera paklena, koji god da je sport u pitanju. Naša dvorana će sigurno biti popunjena do posljednjeg mjesta što garantuje pravi futsal spektakl“, poručio je kapiten Sloge za 4plus1.ba

Sa druge strane, golman MNK Iskra – Vrbas iz Bugojna, Amer Karašin, svjestan je kvaliteta protivničke ekipe i po njegovom mišljenju treba da pobijedi bolja ekipa.

Ovo je najveći derbi u ovoj regiji, pa bilo koji sport da je u pitanju, a sada je na redu futsal. Mislim da se sastaju dvije najkvalitetnije ekipe u ligi, te će ova utakmica skoro pa sigurno odlučiti prvaka za razigravanje i plasman u Premijer ligu. Ja kao golman Iskre – Vrbas mogu reći da će to biti pravi derbi, a na terenu neka pobijedi bolja ekipa. Siguran sam da će tribine biti ispunjene do posljednjeg mjesta, a mi smo svjesni kvaliteta domaće ekipe i koja god ekipa da pobijedi neće biti nezasluženo, ali mi idemo da damo sve od sebe i pokušamo ostvariti pozitivan rezultat“, rekao je čuvar mreže kluba iz Bugojna, Amer Karašin u razgovoru za naš portal.

Bugojanci će u ovom meču biti oslabljeni neigranjem Smajića, Kovača i Jusufbašića.

Derbi 9. kola Prve futsal lige FBiH – Grupa 3 između Sloge i Iskre – Vrbas na programu je u subotu, 02. februara u 15:30h u Sportskoj dvorani “Gornji Vakuf – Uskoplje”.

Trenutnu tabelu ove grupe možete pogledati na ovom linku.


Pridružite se našoj Viber zajednici i pratite sva dešavanja iz svijeta futsala u BiH i šire klikom na označeno polje ispod.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Prva liga FBIH