Connect with us

Hrvatska

Hrkać: Svi smo u dobroj formi

Danas se u Hrvatskoj, nakon pauze koju je izazvao koronavirus, nastavlja 1. HMNL. Reprezentativac BiH, Mirko Hrkać na početku sezone stigao je u dubrovački Square, te se pokazao kao veliko pojačanje.

Mirko Hrkać, bivši igrač Mostata SG, Zrinjskog…, jedan od najboljih igrač bh. futsal reprezentacije trenutno je član hrvatskog prvoligaša, Squarea iz Dubrovnika, koji u trnutnoj sezoni ima visoke ciljev, a to je titula prvaka 1. HMNL.

Povodom nastavka sezone porazgovarali smo sa Hrkaćem, o pauzi koju je izazvao koronavirus, današnjem protivniku, Alumnusu, te o ciljevima u finišu sezone.

Koronavirus je prekinuo sva sportska dešavanja širom svijeta, pa tako i 1. HMNL. Da li ste imali neki program po kojem ste radili u vrijeme pauze na održavanju fizičke kondicije?

Da, velika pauza od skoro tri mjeseca, iskreno sam sumnjao da će se prvenstvo nastaviti, ali na kraju HNS i Civilna zaštita su dali zeleno svjetlo za nastavak prvenstva. Mi kao ekipa imali smo plan i program po kojem smo trenirali s kondicijskim trenerima iz Bodybalansa“, kaže Hrkać na početku razgovora.

Prvenstvo nastavljate danas. U gostima ste kod Alumnusa, šta očekujete od večerašnjeg susreta?

“Prije tri tjedna smo krenuli u pripremni period, prije nastavka natjecanja. Svi smo u dobroj formi i vrhunski smo radili s trenerom Despotovićem. Square svaku utakmicu ide na pobjedu, pa tako i večeras, protiv Alumnusa”, izjavljuje Hrkać.

Da li tvoja ekipa, uprava, stručni štab i ti vjerujete kako, oslabljeni, Square može stići do prvog naslova prvaka u svojoj historiji, te naredne sezone igrati Ligu prvaka u Dubrovniku?

Da, naravno da vjerujem, oslabljeni smo zbog napuštanja Keka i Josea, a danas nećemo moći računati na Kuraju i Primića, ali naporno smo trenirali ova zadnja tri tjedna i iskreno mislim da na jednu pobjedu imamo velike šanse za naslov prvaka 1.HMNL-a. Vjerujemo moji suigrači i ja, stručni stožer da ćemo donijeti prvi naslov u Dubrovnik”, kaže Hrkać.

Večerašnji susret između Alumnusa – Squarea moći ćete uživo pratiti na Facebook stranici MNK Alumnus.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Hrvatska