Connect with us

Region

ALEKSANDAR BELOVIĆ SA KMF INTERNATIONAL UŠAO U 1. LIGU SRBIJE

Bh. internacionalac, Aleksandar Belović, u debitantskoj sezoni sa KMF International iz Novog Sada izborio je plasman u elitu srbijanskog futsala.

Aleksandar Belović
Aleksandar Belović

Naime, KMF International iz Novog Sada se u prvoj zvaničnoj sezoni od svog osnivanja “prošetao” kroz Drugu ligu Srbije “Vojvodina” i tako izborio plasman u Prvu ligu Srbije, gdje će naredne sezone igrati u društvu Ekonomca, Euro Motusa, Novog Pazara, FON-a i drugih.

Dio šampionske ekipe Novosađana bio je i bh. internacionalac Aleksandar Belović, koji će tako naredne sezone igrati prvi rang u Srbiji.

KMF International
KMF International

Ovaj 19-godišnji Trebinjac je nastupao po turnirima širom Bosne i Hercegovine, sve do dolaska u Novi Sad.

Kako u gradu iz koga potičem nisam imao baš neke uslove za trening, igrao sam samo turnir sa ekipom Bemix, širom Bosne i Hercegovine. Po dolasku u Novi Sad kontaktirali su me ljudi iz KMF International koji su pratili rezultate ekipe sa turnira i ponudili mi da treniram i igram sa njima. S obzirom da se radilo o ozbiljnim ljudima, odličio sam da im se pridružim“, započeo je Aleksandar Belović u razgovoru za naš portal.

On ističe da klub na početku sezone nije imao prevelike ambicije, ali kako je sezona odmicala i to se promijenilo.

Rezultat nije predstavljao opterećenje, nismo imali ni velike ambicije, ali kako je sezona odmicala sve se mijenjalo. Na polusezoni su došla dva pojačanja i na kraju je napravljen veliki uspjeh. Ući u Prvu futsal ligu Srbije u sezoni osnivanja kluba je nešto što bi svaki igrač poželio. Čast mi je što sam dio ekipe koja je vratila futsal Novog Sada tamo gdje mu je i mjesto, a samim tim se nadam da će se i publika vratiti na tribine Spensa“, istakao je 19-godišnji Trebinjac.

Belović kaže da je cilj Novosađana da se od naredne sezone napravi jak prvoligaš.

Pojačanja su svakako u planu od strane uprave, ali sve će biti u skladu sa mogućnostima kluba koji želi da se od naredne sezone stvori jak prvoligaš koji će se boriti za najviše domete kroz sezone koje su pred nama“, završio je Aleksandar Belović za 4plus1.ba

Osim KMF International, plasman u Prvu ligu Srbije izborili su i KMF Pirot, KMF RB i KMF Samo Pravo, dok su elitu napustili KMF Kopernikus SAS, KMF Leteći Holanđanin, KMF Metalac Kolorado i KMF Jastrebac.

Facebook Comments

Facebook

More in Region