Connect with us

Region

ANTE RAMADŽA: VOLIM NOVE IZAZOVE

Ante Ramadža novi je pulen Murtera, kluba koji je minule sezone izbčen u drugoligaško takmičenje.

Ante Ramadža
Ante Ramadža

Ali, dolasci Marina Stojkića, Andrije Bogdanovića, Marka Troskota te, Anta Ramadže bude nadu kako bi Murter ekspresno mogao povratiti prvoligašku licencu.

Bivši igrač MNK Seljak, Ante Ramadža u razgovoru za futsalmagazin.com rekao je koji su bili razlozi prihvaćanja ponude.

Marin Stojkić, nedavno pridošli Murterov golman, stupio je sa mnom u kontakt kako bi mi prenio želju klupske uprave. Ubrzo nakon njega, kontaktirali su me i Murterovi čelnici i vrlo smo brzo stavili tačku na i. Smatram kako mi igrači gajimo veće ambicije od same uprave koja nas je zato i dovela u klub. Inače razlog mog prelaska iz Seljaka u Murter je taj što volim nove izazove, a sigurno je kako će ove sezone biti interesantno jer mnogo klubova oko Murtera cilja na prvoligašku promociju“, kaže Ramadža.

Spomenuo je i svoja očekivanja u novom klubu.

Uvijek dajem sve od sebe kako bi nešto bilo kvalitetno urađeno i kako bi, konačno, uspjelo. Nadam se kako ću i u Murteru doprinijeti svojim partijama“.

Nije mogao Ramadža a da ne spomene i svoj boravak u Livnu.

Utisci iz Livna su i više nego pozitivni. Onde sam proveo predivne dvije godine. Bivši saigrači, uprava i prijatelji kluba zauvijek će mi ostati u sjećanju i za njih imam samo riječi hvale. Avantura u Livnu spada u najljepši dio moje dosadašnje karijere. Ovim bih se putem na svemu posebno zahvalio gospodinu Darku Čondriću, sada već bivšem predsjedniku. Dok sam bio u Seljaku, veće ljude u životu nisam sreo“.

Novi igrač Murtera pričao je i o razlikama futsala u BiH i Hrvatskoj, ali je i istakao kako Fudbalski savez BiH radi odličan posao.

Jedina je razlika u tome što u Hrvatskoj postoje tri kluba s ogromnom finansijskom moći kojom dovode strane igrače i reprezentativce svih susjednih država. Bez navedene moći, prema pitanju kvalitete ne bi postojala razlika jer oba prvenstva vrve sjajnim igračima. Iz godine u godinu vidljiv je napredak klubova i same organizacije u Bosni i Hercegovini. Valja napomenuti kako N/FS BiH vrši pojedine poteze kako bi poboljšao sadašnju situaciju“, završio je Ramadža u razgovoru za futsalmagazin.com  

Facebook Comments

Facebook

More in Region