Connect with us

Turniri

‘BEER BAR’ OSVAJAČ 13. MALONOGOMETNOG BOŽIĆNOG TURNIRA “FOJNICA 2016.”

Ekipa “Beer Bar” iz Busovače pobjednik je 13. tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira “Fojnica 2016”.

Beer Bar
Beer Bar

U fenomenalnoj finalnoj utakmici pred ispunjenim tibinama dvorane u Fojnici, “pivari” su pobijedili jako dobru ekipu Medenik iz Novog Travnika rezultatom 5:4.

Pobjedom u finalu ekipa Beer Bar je osvojila pobjednički pehar, diplomu i nagradu od 4013 KM. Iz pobjedničke ekipe dolaze i najbolji golman turnira Josip Ćosić i najbolji igrač turnira Marko Lucić.

Najbolji igrač turnira Marko Lucić
Najbolji igrač turnira Marko Lucić

Ekipa Medenik je drugoplasirana ekipa turnira i i njima je pored pehara i doplome pripalo 1013 KM.

U utakmici za treće mjesto momčad Metalos iz Kreševa je pobijedila Udrugu Pront iz Novog Travnika rezultatom 10:7, te je kao trećeplasirana ekipa osvojila pehar, diplomu i nagradu od 513 KM. Iz ekipe Metalos nagrađen je Dario Tomić kao najtalentovaniji mladi igrač Božićnog turnira.

Kao četvrtoplasirana momčad, Udruga Pront je osvojila pehar, diplomu i nagradu od 213 KM, ali je svojim primjerenim i fer ponašanjem na terenu uspjela osvojiti i nagradu kao FAIR PLAY ekipa turnira.

U revijalnom dijelu završne večeri odigrana je utakmica koja je prikazanom igrom bila sve samo ne revijalna. Ekipe MNK Dia BiH i ekipa MNK Željezničar Sarajevo su odigrali 6:6, a samom utakmicom su još više promovisali futsal u Fojnici, te iskazali dobre namjere u suradnji sa NK Katarina i obećali sportku suradnju u slučaju da se MNK Katarina Fojnica od iduće polusezone uključi sa futsal ekipom u takmičenje pod okriljem Fudbalskog saveza Federacije BiH.

Finalu su osim pokrovitelja i prijatelja koji su za ovaj događaj stigli sa Pelješca (Republika Hrvatska), prisustvovali i izaslanik ministrice za sport i kultru FBiH gđe Zore Dujmović, gospodin Goran Lulić, pomoćnik ministra civilnih poslova gosp. Suad Džafić, načelnik Opštine gosp. Sabahudin Klisura, predsjedavajući OV gosp. Branko Stanić, predsjednik i zamijenik Fudbalskog saveza Županije Središnja Bosna gospoda Najim Softić i Ivan Frljić, a svi su redom iskazali zadovoljstvo organizacijom i obećali neprekidnu i neupitnu pomoć pri organizaciji 14. Tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira “Fojnica 2017”.

Ispred organizatora turnira Udruženja za sport i rekreaciju “Katarina” Fojnica, predsjednik Josip Puljić se zahvalio svima koji su podržali turnir, gledaocima koji su svakodnevno, 17 dana bili neumorni i pratili takmičenje, svim ekipama na fer i sportskim nastupima, a ujedno je zaželio sretne predstojeće Božićne i novogodišnje praznike.

Naš portal bio je jedan od medijskih pokrovitelja ovog turnira.

Facebook Comments

Facebook

More in Turniri