Connect with us

Turniri

BEMIXU TREĆE MJESTO NA 4. FUTSAL TURNIRU “TRN WWIN 2017.”

Trebinjska ekipa “Bemix” osvojila je treće mjesto na jednom od najjačih futsal turnira u Bosni i Hercegovini, 4. futsal turniru “Trn WWIN 2017”.

BEMIX (Trn WWIN 2017.)
BEMIX (Trn WWIN 2017.)

Bemix je u polufinalu poražen od veoma kvalitetne ekipe Grandex za koju su nastupali reprezentativci BiH pojačani sa još par igrača, a to su: Stanislav Galić, Darko Milanović, Josip Bošković, Marin Šunjić, Mirko Hrkać, Srđan Ivanković, Ivan Ivanković, Aleksandar Džombić, Nermin Kahvedžić i Toni Jelavić.

U regularnom dijelu polufinalnog meča bilo je neriješeno 2:2. Oba pogotka za Bemix postigao je Marijo Aladžić, ali u penal lutriji više sreće su imali Mostarci koji su zasluženo prošli u finale.

U meču za treće mjesto Bemix je rezultatom 7:6 bio bolji od MNK Brotnjo, a čak tri pogotka za Trebinjce postigao je golman Franko Bilić, dok je na suprotnoj strani dominirao četvorostruki strijelac Luka Suton, koji je kasnije proglašen za najboljeg strijelaca turnira.

U velikom finalu Grandex je odmjerio snage sa slovenskim reprezentativcima pojačanim igračem španskog El Poza Dariom Marinovićem i golmanom Zrinjskog Andrijanom Dujmovićem.

Imali su Mostarci sjajnu prednost od 3:1, ali su onda neshvatljivo popustili, da bi konačan rezultat glasio 5:3 za ekipu Micra Matic/Elmont Krško, koja je ovom pobjedom osvojila prvo mjesto i uzela vrijednu novčanu nagradu.

Najbolji golman turnira je Stanislav Galić (Grandex), najbolji strijelac Luka Suton (MNK Brotnjo), a najbolji igrač Dario Marinović (Micra Matic/Elmont Krško).

Konačan poredak ekipa na 4. futsal turniru “Trn WWIN 2017.”:

1. Micra Matic/Elmont Krško
2. Grandex
3. Bemix
4. MNK Brotnjo

Za ekipu Bemix na ovogodišnjem turniru “Trn WWIN” su nastupali: Franko Bilić, Tomislav Bevanda, Marijo Aladžić, Josip Suton, Jakov Grcić, Duje Bajrušević, Aleksandar Belović, Lazar Zečević, Predrag Šešelj i Saša Babić.

Facebook Comments

Facebook

More in Turniri