Connect with us

Reprezentacija

BORO MATAN: ZNAMO ŠTA NAS ČEKA U KVALIFIKACIJAMA

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine će danas u 18:00 sati u Vogošći odraditi trening, a sutra ujutro kreću za Baku gdje će učestvovati na turniru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Boro Matan
Boro Matan

Selektor Boro Matan o pripremnom periodu kaže:

Imali smo problema sa povredama na ovim pripremama. Na Ivana Matana definitivno nećemo moći da računamo u Bakuu. Još tri igrača su došla na okupljanje sa povredama i vidjećemo večeras kojih 14 će ići na kvalifikacioni turnir. Uradili smo u pripremnom periodu sve što smo mogli, gledali smo i utakmice protivnika, analizirali ih. Znamo šta nas čeka u Azerbejdžanu i nadam se da ćemo na najbolji mogući način odraditi turnir“.

Kao što smo i ranije govorili, domaćin turnira je i favorit u grupi, dok će se o putniku za baraž vjerovatno odlučivati između nas i Mađarske. Naravno, mi ćemo u svaku utakmicu ući maksimalno ozbiljno i pokušati da napravimo što bolji rezultat“, dodao je Matan.

Prvi meč na turniru Bosna i Hercegovina će odigrati protiv Azerbejdžana, 8. aprila u 16:30 sati. Dan poslije u 14:00 izabranici Bora Matana će se sastati sa Mađarskom, dok je utakmica protiv Albanije na programu 11. aprila u 15:30 sati.

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija