Connect with us

Reprezentacija

BOSNA I HERCEGOVINA PORAŽENA OD POLJSKE

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u posljednjoj utakmici prijateljskog turnira u Poljskoj od domaće reprezentacije rezultatom 3:1.

Reprezentacija BiH
Reprezentacija BiH

Prvi dio završen je bez pogodaka, 0:0.

Poljaci do prednosti dolaze već u trećem minutu nastavka, poklon golmana reprezentacije BiH Stanislava Galića, koristi kapiten domaćih Franc.

U 35. minuti golman Poljske, Viduh krade loptu na svojoj polovini i kreće u kontru koju realizuje sjajnim pogotkom sa 15-ak metara udaljenosti i donosi prednost svojoj selekciji od 2:0.

Bh. selekcija u 40. minutu konačno stiže do pogotka, Dejan Pavlović je šutirao, a lopta se od jednog igraća domaće reprezentacije odbija u gol za smanjenje zaostatka na 2:1.

Ipak, dva sekunda prije kraja Poljaci stižu i do trećeg pogotka, konačnih 3:1 udarcem na praznu mrežu, sa svoje polovine, postavio je Krizel.

Utisak je da je najbolji pojedinac u reprezentaciji BiH bio golman Stanislav Galić koji je imao preko 20 odbrana na ovom meču, te je najzaslužniji što Poljska nije ubjedljivije slavila. Osim Galića, istakao se i Anel Radmilović koji je bio jedan od rijetkih koji su pokušavali da učine nešto u napadu.

Na kraju turnira Slovenci imaju sedam bodova, Poljska ima četiri boda, Finska je treća sa dva dok je posljednja reprezentacija BiH sa samo jednim osvojenim bodom u tri utakmice.

POLJSKA – BOSNA I HERCEGOVINA 3:1 (0:0)
Dvorana u Tihiju
Strijelci: Franc, Viduh, Krizel (Poljska), Pavlović (BiH)
Žuti kartoni: Zastavnik (Poljska), Hrkać (BiH)

Poljska: Kaluža, Zastavnik, Lutecki, Nikolajević, Krizel, Kubik, Jurčak, Pelc, Mizgajski, Pavicki, Solecki, Franc, Viduh, Marek
BiH: Galić, Radmilović, Bevanda, Šunjić, Pavlović, Hrkać, Hodžić, Jokić, Jelić, Ramić, Milanović, Šešelj, Matan, Ivanković

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija