Connect with us

Reprezentacija

DARKO MILANOVIĆ: POZIV U REPREZENTACIJU JE SAN SVAKOG IGRAČA

Selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, Boro Matan, danas je objavio spisak igrača na koje računa u kvalifikacionom ciklusu koji će se od 7. do 12. aprila igrati u Azerbejdžanu.

Darko Milanović
Darko Milanović

Osim bh. reprezentacije i domaćina Azerbejdžana u grupi B našli su se još i Mađarska i Albanija.

Na spisku se našlo 16 imena, među kojima je i debitant u reprezentaciji, ali dobro provjereno ime u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, golman MNK Brod 035, Darko Milanović.

25-godišnji Milanović je u razgovoru za naš portal istakao kako se potajno nadao pozivu selektora.

U MNK Brod 035 ove sezone sam imao dobrih partija, tako da mogu reći da sam se potajno i nadao pozivu selektora Matana“, rekao je Milanović.

On je također naglasio i da je poziv u reprezentaciju san svakog igrača, i smatra da bh. selekcija može napraviti pozitivan rezultat.

Kada dobijete poziv da predstavljate svoju zemlju i nosite dres reprezentacije sigurno da vam je veoma drago, jer to je san i vrhunac svakog igrača. Dobili smo jako dobru grupu u kvalifikacijama, ali mislim da možemo napraviti dobar rezultat. Očekujem i nadam se da ćemo se kvalifikovati na prvenstvo u Sloveniji. Prvi put sam u reprezentaciji i naravno da ako dobijem priliku da branim, daću svoj maksimum kako bi opravdao povjerenje selektora“, poručio je jedan od glavnih igrača hrvatskog MNK Brod 035 u razgovoru za 4plus1.ba

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija