Connect with us

Turniri

DENARO FUTSAL CUP 2017: POZNATI POLUFINALISTI

Danas je na “Denaro futsal CUP-u 2017.” u Bihaću u organizaciji Denaro futsal team-a odigrana završnica grupne faze kao i dueli četvrtfinala turnira.

Konteso Koper
Konteso Koper

Slovenačka ekipa Konteso Koper danas je u sklopu grupne faze upisala dvije pobjede, dok je prvo mjesto u grupi ekipa PVC Džaja/Autostil potvrdila pobjedom protiv ekipe Ćeha Inžinjering rezultatom 3:2.

Nakon toga na red su došle utakmice nokaut faze, tačnije 1/4 finalni dueli.

U prvom 1/4 finalnom duelu snage su odmjerili Konteso Koper i Gata 1 Ideal Bau. Slovenačka ekipa formirana od futsal reprezentativaca ove zemlje rezultatom 4:2 slavila je protiv veoma dobre ekipe Gata 1 Ideal Bau za koju su nastupali Srđan Ivanković, Nermin Kahveždić, Darko Milanović, Bilal Jelić i dr.

I druga ekipa iz Slovenije, SGH Vrhnika, plasirala se u polufinale turnira u Bihaću. Ekipa čiju okosnicu čine prvotimci Zavas Futsala u prvom meču nokaut faze slavila je protiv ekipe Mini Dnevnik 1987/Intermozaik rezultatom 4:2.

Ekipa GWH Partnerinstallationen bez borbe je prošla u polufinale, jer se njihov protivnik Delta Plus GMBH nije pojavio u zakazanom terminu, te je utakmica registrovana službenim rezultatom 3:0.

I u posljednjem meču dana snage su odmjerile ekipe PVC Džaja/Autostil za koju su igrali reprezentativci BiH, Stanislav Galić, Ivan Ivanković, Kristijan Pantić, Mirko Hrkać, Josip Bošković i ekipa Walltex, čije su boje branili prvotimci KMF Sokrates Banja Luka i hrvatskog prvoligaša MNK Brod 035. Ulogu favorita opravdala je ekipa PVC Džaja/Autostil koja je slavila rezultatom 2:1 i tako zauzela posljednje mjesto u polufinalu.

Završnica turnira zakazana je za subotu, 21. maja u dvorani “Luke” u Bihaću.

Rezultati od nedelje, 14. maja:

BOCA JUNIORS/PIZERIA ASA – KONTESO KOPER 1:5
PVC DŽAJA/AUTOSTIL – ĆEHA INŽINJERING 3:2
MNK PROŠIĆI ´91 – KONTESO KOPER 2:5
1/4 finale: KONTESO KOPER – GATA 1 IDEAL BAU 4:2
1/4 finale: SGH VRHNIKA – MINI DNEVNIK 1987/INTERMOZAIK 4:2
1/4 finale: GWH PARTNERINSTALLATIONEN – DELTA PLUS GMBH 3:0 (p.f.)
1/4 finale: PVC DŽAJA/AUTOSTIL – WALLTEX 2:1

Naš portal je medijski pokrovitelj turnira.

Facebook Comments

Facebook

More in Turniri