Connect with us

Region

DVA BH. PREDSTAVNIKA NA 10. FUTSAL CUP-U “ZAGREB 2017.”

U Zagrebu će se od 17. juna do 01. jula održati 10. internacionalni futsal cup “Zagreb 2017.” u organizaciji futsal akademije Nacional Gimka, a pod pokroviteljstvom HNS-a i UEFA-e.

Screenshot_534809

Kao i ranijih godina, turnir će okupiti veliki broj mladih futsal ekipa iz regiona, a ove godine je učešće potvrdilo čak 70 ekipa iz šest različitih zemalja.

Takmičenje će biti održano u šest starosnih kategorija (U-19, U-17, U-15, U-13 i U-11).

U rangu do 19 godina našla su se i dva predstavnika iz Bosne i Hercegovine, i to KMF Sokrates iz Banja Luke i MNK Hercegovina iz Mostara.

Banjalučani su redovan učesnik ovog futsal cup-a, a već su tri puta u posljednje četiri godine igrali polufinale, dok su se jednom domogli i finala.

KMF Sokrates (Zagreb 2016.)
KMF Sokrates (juniori)

Trener KMF Sokrates Mihajlo Trnjak ističe da je turnir u Zagrebu veoma kvalitetan i da je to sjajna prilika za mlade igrače da pokažu šta znaju.

I ove godine smo uzeli učešće na turniru u Zagrebu, i to u kategoriji do 19 godina. Mi smo redovan učesnik ovog takmičenja, zabilježili smo i neke zavidne rezultate jer smo u posljednje četiri godine tri puta bili u polufinalu, a jednom smo igrali i finale. Turnir je veoma kvalitetan i ovo je prava prilika da se mladi igrači istaknu i pokažu šta znaju, i tako privuku interesovanje javnosti“, rekao je Trnjak u razgovoru za naš portal.

Drugi bh. predstavnik, MNK Hercegovina, će se prvi put takmičiti na Futsal cup-u “Zagreb”, a u razgovoru za naš portal, njihov trener Ante Miličević, izjavio je da je ovo prvenstveno nagrada za igrače, ali da idu sa takmičarskim ambicijama.

MNK Hercegovina
MNK Hercegovina

Prvi put smo na turniru u Zagrebu i ovo je prilika da počastimo igrače i da im pružimo malo uživanja. Ovo je sjajna prilika da vidimo na čemu smo i da li je naš rad sa mladim igračima ispravan. Nadam se da ćemo se pokazati u što boljem svjetlu, ali naravno, idemo bez pritiska“, istakao je Miličević.

Facebook Comments

Facebook

More in Region