Connect with us

Turniri

‘DVORAC BEJIĆI’ POBJEDNIK 38. MALONOGOMETNOG TURNIRA “SIVŠA 2017.”

Na poligonu malih sportova u Sivši održan je 38. po redu Tradicionalni noćni međunarodni malonogometni turnir “Sivša 2017.”, a prvo mjesto u kategoriji seniora pripalo je ekipi “Dvorac Bejići”.

Dvorac Bejići
Dvorac Bejići

Na ovogodišnjem turniru u Sivši ućešće je uzelo 19 seniorskih ekipa, koje su u dva dana trajanja turnira prikazale odličan i dopadljiv futsal.

Ulogu favorita opravdala je ekipa “Dvorac Bejići” koja je osvojila prvo mjesto, a u svom sastavu je imala nekoliko aktuelnih i bivših futsal reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Drugo mjesto pripalo je ekipi “Caffe Teatro Prnjavor“, koja je bila sastavljena od igrača ovogodišnjeg premijerligaša iz Čelinca, dok je treće mjesto pripalo ekipi “Auger Jelah“.

Caffe Teatro Prnjavor
Caffe Teatro Prnjavor

Za najboljeg igrača turnira proglašen je aktuelni igrač osvajača duple krune, FC Mostar SG ‘Staklorad’ i reprezentativac BiH, Marijo Aladžić, koji je na ovogodišnjem turniru u Sivši branio boje osvajačke ekipe.

On je u razgovoru za naš portal istakao kako je turnir bio veoma jak, a nada se nastupu i naredne godine.

Turnir u Sivši je bio veoma jak, ekipa za koju sam ja nastupao opravdala je ulogu favorita, sasvim zasluženo smo slavili u finalu. Organizacija je bila na visokom nivou, i mislim da je publika mogla uživati u kvalitetnom futsalu. Zahvaljujem se još jednom na nagradi i nadam se da ćemo se vidjeti i naredne godine“, poručio je najbolji igrač turnira Marijo Aladžić za 4plus1.ba

Nagrada za najboljeg golmana pripala je Željku Vukoviću iz “Caffe Teatro Prnjavor”, dok je najbolji strijelac sa sedam pogodaka bio Mahmut Bahtić iz ekipe “Geomedia Jelah”.

U kadetskom turniru pobjede su odnijele ekipe “MZ Sivša” (do 12 god.) i “Allagau Usora” (do 15 god.).

Fotogaleriju sa turnira možete pogledati ispod.

Naš portal bio je medijski pokrovitelj turnira.

Facebook Comments

Facebook

More in Turniri