Connect with us

Reprezentacija

EGAL SA ALBANIJOM NEDOVOLJAN ZA BARAŽ

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da se plasira u baraž pošto su u posljednjem kolu glavne runde kvalifikacija odigrali neriješeno sa selekcijom Albanije, koja je u ovom meču imala mnogo više sreće nego naša reprezentacija.

Reprezentacija BiH
Reprezentacija BiH

Bh. selekcija u ovom meču bila je oslabljena neigranjem povrijeđenog Anela Radmilovića kao i Srđana Ivankovića, koji je u prethodnoj utakmici protiv Mađarske zaradio crveni karton.

Naša reprezentacija je sjajno otvorila meč i preko Josipa Boškovića stigla do prednosti u 3. minutu.

Nije se dugo čekalo na odgovor Albanaca, samo minut kasnije nakon jednog duela golman bh. selekcije, Stanislav Galić, ostao je da leži, a Selmanaj je to iskoristio da poravna rezultat na 1:1.

U 9. minutu uslijedio je preokret. Lopta se nakon jednog udarca odbila do Selmanaja, kome nije bilo teško da pogodi mrežu i tako se drugi put upiše u strijelce na ovom meču.

Selektor Matan se najviše uzdao u igru sa golmanom u polju, a taj posao je sjajno obavljao Darko Milanović, koji se u 11. minutu upisao u strijelce i tako donio novo izjednačenje.

Samo dva minuta kasnije Albanci ponovo stižu do prednosti. Nakon greške u dodavanju u redovima bh. reprezentacije, prazan gol pogodio je Duio.

Ipak, nastavak prvog dijela pripao je Bosni i Hercegovini. Igra sa Milanovićem na protivničkoj polovini se isplatila, te je prvi dio završen sa prednošću za bh. ekipu.

Josip Bošković se u 14. minutu još jednom upisao u strijelce, dok je konačnih 3:4 u prvom dijelu postavio Gashi, svojim autogolom, dva minuta prije odlaska u svlačionicu.

U 26. minutu jedan od igrača Albanije igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, ali sudije se nisu oglašavale.

Dva minuta kasnije izjednačenje Albancima donio je Duio.

U 32. minutu golman reprezentacije BiH, Stanislav Galić, doživio je trežu povredu, nakon koje nije mogao nastaviti utakmicu, pa je na gol stao Darko Milanović, a samo minut kasnije Milanović pogađa stativu.

Albanci su kaznili promašaje bh. selekcije, pa samo par sekundi kasnije treći gol na utakmici postiže Selmanaj i donosi prednost svojoj ekipi od 5:4.

U 35. minuti Albanci ponovo igraju rukom u svom kaznenom prostoru, ali ovoga puta sudije dosuđuju penal, koji koristi Marijo Aladžić i vraća egal, 5:5.

Novi preokret na utakmici, ali u korist Bosne i Hercegovine donosi golman Darko Milanovićnakon sjajne akcije i asistencije Dejana Pavlovića.

Deset sekundi prije kraja A. Brahimi donosi konačnih 6:6 i gasi svaku nadu selekciji Bosne i Hercegovine da može do baraža.

ALBANIJA – BOSNA I HERCEGOVINA 6:6 (3:4)
Dvorana Idman Sarayı, Baku
Sudije: Costas Nicolaou (Kipar) i Lars Van Leeuwen (Holandija)
Strijelci: Selmanaj 3, Duio 2, A. Brahimi (Albanija), Bošković 2, Milanović 2, Gashi (AG), Aladžić (BiH)

Albanija: Gashi, Begaj, A. Brahimi, Mejzini, Selmanaj, Rrapi, Agolli, Alibegu, Karaja, Mullaj, T. Shkodra, Kaca, A. Shkodra, Duio
Bosna i Hercegovina: Galić, Pavlović, Bevanda, Bošković, Aladžić, Milanović, Jokić, Pantić, Mulahmetović, I. Ivanković, Markić, Jelić

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija