Connect with us

Region

JOZO IVANKOVIĆ: NE BJEŽIMO OD ULOGE FAVORITA

S obzirom na svoje sklonosti, Nacional Zagreb ljetos je strateški trgovao. Uprkos odlascima pojedinih igrača evropskog pedigrea, klupsko je rukovodstvo planski projektovalo novu ekipu u kojoj je, realno sudeći, zbijena poveća doza koncentracije.

Jozo Ivanković
Jozo Ivanković

Nacionalov sportski direktor Jozo Ivanković, koji vuče bh. korijene i koji je organizator najjačeg bh. futsal turnira, izuzetno je zadovoljan momentalnom klupskom situacijom, a posebno prvenstvenim startom.

Budući da smo tokom nedavnog pripremnog perioda imali probleme s poveedama naših ključnih igrača, smatram kako smo sezonu, s dvije uvjerljive pobjede na teškim gostovanjima, započeli na najbolji mogući način. Promijenili smo gotovo pola ekipe i mišljenja sam kako smo već dovoljno uigrani te kako smo, na koncu konca, spremni za Ligu šampiona koja je pred nama“, rekao je Ivanković za futsalmagazin.com

Nacionalova je delegacija danas stigla u Kragujevac u kojem je očekuju prvi evropski nastupi u aktualnoj sezoni.

Smatram kako se nalazimo u dobroj formi i kako smo spremni za Ligu šampiona. Cjelokupan rad i trud moramo naplatiti prolaskom u Elitnu rundu. Formu smo tempirali upravo za Evropu s time da smo nakon dva prvenstvena susreta saznali što od koga igrača možemo očekivati. Mirne glave putujemo u Kragujevac“, ističe Ivanković.

Strateg Kujtim Morina i njegovi pomoćnici pomno su analizirali Ekonomac, Lidu i Athinu ’90, svoje protivnike u grupi 4.

Ne bježimo od uloge favorita za čelnu poziciju. Nacional je spreman, a imperativ je uvijek identičan – pobjede u sva tri susreta te prolazak u Elitnu rundu. Trener Kujtim Morina proanalizirao je naše protivnike i dobro zna gdje nam prijeti najveća opasnost“.

Prva će utakmica protiv Ekonomca biti od krucijalne važnosti.

Dvoboj protiv Ekonomca ključ je prolaska grupe. Pobjedom bismo u drugi susret ušli opušteno, bez pritiska i lakše bismo ostvarili pozitivan rezultat. S bjeloruskom smo Lidom već igrali prošle sezone te smo, nažalost, izgubili, no nadam se kako smo danas zreliji i pametniji te kako ćemo, za razliku od prošlosezonskih evropskih nastupa, iskoristiti posjed i kreirane prilike kako bismo već u četvrtak navečer osigurali prolazak“, ističe sportski direktor Nacionala, Jozo Ivanković.

Mediji utakmicu Ekonomca i Nacionala najavljuju kao sudar titana Balkana.

U našim redovima ne postoji nikakav strah od Ekonomca, ali naravno da imamo poštovanja. Igraćemo utakmicu protiv ekipe koja je fizički možda i spremnija od nas. Vidio sam i čuo kako se naš susret najavljuje kao futsal spektakl i kao utakmica između dvije najbolje balkanske ekipe u posljednjih desetak godina. Današnji Nacional priznaje jedino pobjede i s takvim ćemo stavom započeti susret protiv Ekonomca“, završio je Ivanković za futsalmagazin.com.

Susret između KMF Ekonomac Kragujevac i FC Nacional Zagreb na programu je sutra (srijeda) od 20:30h, a portal 4plus1.ba će obezbijediti live stream.  

Facebook Comments

Facebook

More in Region