Connect with us

Turniri

JUNIORI “4PLUS1.BA” U 1/4 FINALU TURNIRA U MOSTARU

Juniorska ekipa portala “4plus1.ba” iz Nevesinja slavila je u prvom kolu Velikog ljetnog malonogometnog turnira Grada Mostara.

4plus1.ba
4plus1.ba

Ekipa sačinjena od igrača iz Nevesinja od kojih su trojica prvotimci KMF Nevesinje slavila je protiv ekipe Martinović co. nakon boljeg izvođenja penala.

U regularnom toku susreta bilo je neriješeno 2:2.

4plus1.ba” bolje otvara meč i stvara dvije stopostotne situacije, ali bez realizacije. Nakon promašaja uslijedila je kazna.

Prednost ekipi Martinović co. donosi Jure Bevanda u 15. minutu susreta, a to je ujedno bio i konačan rezultat prvog dijela.

U petom minutu nastavka na 1:1 poravnava Darko Repović, a samo dva minuta kasnije Martinović co. stiže do nove prednosti, mrežu Nevesinjaca zatresao je Matej Pehar.

Nakon tog pogotka uslijedila je ofanziva Nevesinjaca, a to je urodilo plodom nakon sjajne akcije iz slobodnog udarca, kada je na asistenciju Dejana Kovačevića mrežu protivnika zatresao prvotimac KMF Nevesinje, Miloš Pantić.

Istim rezultatom završen je regularni dio, pa se pristupilo izvođenju penala.

Više sreće imala je ekipa “4plus1.ba” koja je nakon penala može se reći zasluženo slavila 7:6 i tako se plasirala u 1/4 finale turnira u Mostaru.

MARTINOVIĆ CO. – 4PLUS1.BA 2:2 (pen. 6:7)
Teren X. OSNOVNA, Mostar
Sudija: Darko Zelenika
Delegat: Igor Kolobara
Strijelci: Ju. Bevanda, Pehar (Marinović co.), Repović, Pantić (4plus1.ba)

Martinović co: Martinović, N. Bevanda, Jo. Bevanda, Pehar, R. Karačić, Barbarić, D. Karačić
4plus1.ba: Jamina, Pantić, Repović, Purković, Zečević, K. Kovačević, D. Kovačević

Facebook Comments

Facebook

More in Turniri