Connect with us

Region

MOSTARSKA HVIDRA OSVAJAČ TURNIRA U METKOVIĆU

HVIDRA Mostar, ekipa sačinjena od bh. futsal igrača pojačanih sa par igrača iz Hrvatske, osvojila je 24. malonogometni turnir “Metković 2016”.

HVIDRA Mostar
HVIDRA Mostar

Mostarci su u finalu bili bolji od Caffe bar Jerry iz Opuzena nakon boljeg izvođenja penala, jer je u regularnom dijelu bilo neriješeno, 5:5.

Ekipa iz Opuzena je bolje otvorila finale. Povela je s 1:0, a nakon izjednačenja, odigrala nekoliko minuta za čistu peticu, i za to vrijeme uspio postići dva pogotka te imala još jednu sjajnu priliku za pogodak. HVIDRA Mostar je smanjila na 3:2 i to kad je lopta završila u mreži oglasila se sirena i označila kraj prvog poluvremena. Početkom nastavka sjajan udarac iz daljine za 3:3 Franja Delića, ali vrlo brzo još ljepšim pogotkom Ante Babić vraća opuzenski sastav u vodstvo. U 26. minuti Marin Suton je izjednačio na 4:4, a dvije minute poslije doveo prvi put u vodstvo HVIDRA Mostar. Ivan Kvesić je poravnao na 5:5. Kako nije bilo pogodaka do kraja odlučivali su penali.

HVIDRA Mostar je prva stekla prednost, i to u drugoj seriji kada je Haris Skuhan zaustavio udarac Ante Mihaljevića. U četvrtoj seriji je Ivan Utovac obranio udarac Franja Delića te vratio sve na početak, a potom u petoj, posljednjoj seriji Ante Babić nije uspio, točnije, uspio je Haris Skuhan nakon čega je Zvonimir Čavar gađao i pogodio za pobjedu.

Treće mjesto je bez igre pripalo Vina Pilač Idea namještaju iz Vrgorca. Ekipa Pizza shop Taj Mahal Dubrovnik nije doputovala na utakmicu. Novčanu nagradu odlučila je uplatiti u humanitarne svrhe.

Najbolji igrač turnira je Ante Babić (Caffe bar Jerry), najboji strijelac s 12 pogodaka Marin Suton (HVIDRA Mostar), a najbolji golman Haris Skuhan (HVIDRA Mostar), koji je taj laskavi naslov ponio i prošle godine. Najbolje u seniorskom turniru nagradili su Drago Bezer i Nino Šešelj, čelni ljudi Organizacijskog odbora turnira te Katarina Ujdur, zamjenica gradonačelnika grada Metkovića, koja je uručila pobjedniku i ček u iznosu od oko nešto više od 5000 eura.

Trofej Fair play pripao je ekipi Staklorad iz Mostara, koji im je uručio u ime Hotela i restauranta Villa Neretva, pokrovitelja nagrade, Srećko Ćerlek.

FINALE: Caffe bar Jerry Opuzen – HVIDRA Opuzen 5:5 (pen. 8:9)
Sudije: Nikola Tomas (Metković) i Romeo Primorac (Ljubuški)
Strijelac: Babić 2, I. Ćorluka, Mihaljević, Kvesić (CB Jerry), Delić 2, M. Suton 3 (HVIDRA)

CAFFE BAR JERRY OPUZEN: Ivan Utovac, Ante Mihaljević, Jure Glasović, Pavo Mikulić, Ante Babić, Ivan Kvesić, Marko Utovac, Ante Čorluka, Ivan Sesar
HVIDRA MOSTAR: Haris Skuhan, Vladimir Vladisavljević, Josip Sesar, Ivan Drežnjak, Franjo Delić, Zvonimir Čavar, Marin Suton, Luka Suton, Josip Suton

Facebook Comments

Facebook

More in Region