Connect with us

Region

NAKON RAJČEVIĆA, NACIONAL HOĆE I RICARDINHA

Krajem novembra u Mariboru je igran jedan od četiri turnira Elitne runde Uefa Futsal Cup-a, a među učesnicima bio je i madridski Inter Movistar, u kojem igra najbolji igrač futsala na svijetu, Portugalac Ricardo Filipe da Silva Braga, poznatiji kao Ricardinho.

RICARDINHO75812

Kao jedini hrvatski portal na tom turniru, novinar tportal.hr portala je dobio priliku za ekskluzivan intervju s omalenim, ali srčanim, čvrstim i još uvijek nedodirljivim Ricardinhom, a on je u tom razgovoru sipao brojne komplimente na račun Luke Modrića, njegovog sugrađana, s kojim se nekoliko dana kasnije i upoznao u Realovom kampu.

Međutim, u tom intervjuu Ricardinho je potvrdio da je u aprilu bilo i nekakvih razgovora s ciljem da nastavi karijeru u redovima hrvatskog prvaka u futsalu, Nacionalu. Ipak, tada je zapelo već na prvom kontaktu, a Ricardinho je iz Maribora poručio i ovo: ‘Recite predsjedniku Nacionala da slobodno kontaktira sa mnom.

I očito ga je Ivica Đolo, prvi čovjek Nacionala, poslušao te je, ovog puta bez ‘posrednika’, uspostavljen kontakt.

Kako tportal.hr saznaje od izbora bliskih objema stranama, interes definitivno postoji i sljedećeg bi sedmice u Madridu trebao biti završen posao. Drugim riječima, bio bi to najljepši božićno-novogodišnji poklon svim ljubiteljima futsala u Hrvatskoj.

A ako ne bude neplaniranih problema, Ricardinho bi od sljedeće sezone trebao nositi dres Nacionala. Bit će to prilika Đoli da svoj desetgodišnji rad u futsalu zaokruži i velikim europskim iskorakom, koji nije uspio napraviti ove sezone, iako je gotovo sve imao u svojim rukama.

Kako spomenuti portal saznaje, transfer bi možda bio realizovan i ranije, ali Inter Movistar, aktualni Ricardinhov klub, u Mariboru je izborio plasman na Final Four i logično je da će Madriđani po taj trofej htjeti ići s najboljim igračem svijeta.

Naravno, i na Nacionalu će biti važan zadatak – jer da bi uopšte mogao sljedeće sezone jurišati na toliko željenu završnicu europskog takmičenja, moraće prvo osvojiti hrvatsko prvenstvo, a ni Split Tommy ni Futsal Dinamo ni Novo vrijeme neće mu dati popust te će mu sigurno htjeti pokvariti račune.

Podsjećamo, hrvatski prvak Nacional, danas je angažovao prvo pojačanje za ovaj prelazni rok, a riječ je o reprezentativcu Srbije, Slobodanu Rajčeviću.

Facebook Comments

Facebook

More in Region