Connect with us

Turniri

NEPRAVILNOSTI NA MALONOGOMETNOM TURNIRU “GUBAVICA 2017.”

Sinoć su odigrane polufinalne utakmice u kategoriji seniora na Malonogometnom turniru “Gubavica 2017.”, ali u jednom meču prekršena su pravila takmičenja.

Gubavica (grupna faza)
Gubavica (grupna faza)

Na adresu našeg portala jutros je stigao dopis ekipe Caffe “XXX” za koju su nastupali igrači FC Mostar SG ‘Staklorad’, a koji su sinoć nakon penala poraženi od ekipe Gubavica.

Naime, u žalbi koju su uputili organizacionom odboru turnira navodi se da je ekipa Gubavica imala prijavljenih petnaest (15) igrača, a u pravilniku turnira jasno je naznačeno da je najviše moguće prijaviti četrnaest (14) igrača.

Kao dokaz navodi se fotografija ekipe Gubavica iz grupne faze ovogodišnjeg turnira na kojoj se jasno vidi osam igrača, dok su u polufinalnoj utakmici za pomenutu ekipu nastupali Josip Suton, Duje Bajrušević, Darko Raguž, Bahrudin Omerbegović, Marin Suton, Ivan Ivanković, a prijavljen je bio i Anel Radmilović, koji je boje ekipe branio u četvrtfinalu, tako da je ekipa Gubavica prekršila pravila takmičenja.


Ovo nije jedina sporna situacija na ovogodišnjem turniru “Gubavica 2017”.

U 1/4 finalu turnira upravo domaća ekipa “Gubavica” dočekala je ekipu Caffe club Estrada Stolac za koju su nastupali prvotimci KMF Nevesinje i FC Velež, a nakon meča gosti su se žalili na ‘kriminalno suđenje’.

Facebook Comments

Facebook

More in Turniri