Connect with us

Prva liga FBIH

OSNOVAN FC LILIUM DOBOJ ISTOK

Bh. futsal bogatiji je za još jedan novi klub. Na području opštine Doboj Istok osnovan je Futsal Club Lilium, koji bi se naredne sezone trebao takmičiti u Prvoj futsal ligi Federacije BiH.

FC Lilium

Tokom dugogodišnje tradicije igranja malonogometnih turnira na području opštine Doboj Istok uvijek se spominjala ideja o pokretanju jednog malonogometnog kluba. Najčešće su o toj ideji govorili oni ljubitelji fudbala koji svoju strast sa loptom u pravom smislu nisu pronašli na velikim terenima  sportskih kolektiva NK Mladost Brijesnica i NK Doboj Istok Klokotnica.

Tako je 25. maja aktuelne godine u Doboju Istoku organizovan FC Lilium.

Naziv kluba dolazi od latinske riječi “Lilium” što u našem jeziku znaci Ljiljan. Odabir boja kluba, crvena i plava, rezultat su poštivanja osnivača prema dugogodišnjoj tradiciji i radu opštinskih klubova NK Mladost i NK Doboj Istok, ali i miroljubive želje i namjere osnivača da po jednu od osnovnih boja oba kluba spoji u jedno i potpomogne njihovo zajedništvo Ljiljanom kao simbolom.

Grupa entuzijasta formalno je završila proces registracije kluba i trenutno ulaže velike napore kako bi klub i igrači spremno dočekali svoju prvu takmičarsku sezonu 2017/18. Klub bi se u debitantskoj sezoni trebao takmičiti u Prvoj futsal Ligi FBiH.

U svoju prvu takmičarsku sezonu ulaze oslanjajuci se na igrački kadar kojeg čini 25 mladića sa Opštine Doboj Istok, ali i šire. Tako da se u trenažnom procesu nalaze i igrači sa susjednih opština.

Kako bi priča na startu dobila na ozbiljnosti za trenera je izabran gospodin Zvonko Lugonjić iz Banovića, koji je vodeći nekoliko klubova iz Premijer futsal lige BiH postao jedan od najtrofejnijih futsal u BiH, osvajajući titule prvaka sa MNK Kaskada i MNK Banovići, a dvije godine je bio i selektor futsal reprezentacije BiH. Kao pomoćni trener izabran je Samir Softić.

Svaki početak je težak ali vjera u uspjeh i podrška dobronamjernih su motiv“, poručuju iz novoosnovanog FC Lilium.

Facebook Comments

Facebook

More in Prva liga FBIH