Connect with us

Reprezentacija

REPREZENTACIJA BIH POČELA PRIPREME ZA KVALIFIKACIJE

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine su se okupili sinoć u Hotelu “Park” u Vogošći, a jutros su u dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu odradili trening i tako počeli pripreme za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo.

IMG_20170402_105223890

Sinoć, nakon posljednjeg kola Premijer futsal lige smo se okupili. Nisu svi igrači tu jer su neki kasno završili utakmice, ali u toku dana ćemo biti kompletni. Danas smo odradili lakši trening. Do 6. aprila i puta za Azerbejdžan treniraćemo dva puta dnevno. Iskoristićemo taj period da se što bolje spremimo kako bismo u Bakuu ostvarili dobar rezultat“, rekao je selektor Boro Matan.

Prokomentarisao je Matan i protivnike u grupi: “Očekuje nas težak turnir. Azerbejdžan je jedna od najboljih evropskih selekcija i favoriti su u grupi. Mađarska je takođe kvalitetna, učestvovala je na posljednjem Evropskom prvenstvu. Po rejtingu su ispred nas, ali ako se spremimo na pravi način, moći ćemo da im pariramo i meč sa njima bi trebao biti odlučujući u borbi za baraž. Sigurno da ne smijemo potcijeniti ni selekciju Albanije, moramo u svaki susret ući maksimalno ozbiljno“.

Najiskusniji reprezentativac Nijaz Mulahmetović očekuje pozitivan rezultat u kvalifikacijama: “Okupljanje je počelo sinoć i danas ćemo biti kompletni. Znamo šta nas očekuje, takmičenje u teškoj grupi. Većina nas ima dobru sezonu iza sebe i nadam se da ćemo tu formu prenijeti i u predstojećim mečevima. Želimo da napravimo iskorak i plasiramo se barem u baraž, a ako nam se ukaže prilika i za prvo mjesto, sigurno ćemo je iskoristiti“.

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija