Connect with us

Reprezentacija

REPREZENTACIJA BIH SAZNALA PROTIVNIKE U KVALIFIKACIJAMA ZA EURO 2018.

Reprezentacije Bosne i Hercegovine će u Glavnoj rundi kvalifikacija za EURO 2018. u Sloveniji igrati u grupi sa Azerbejdžanom, Mađarskom i pobjednikom grupe D iz Preliminarne runde kvalifikacija, a domaćin grupe će biti Azerbejdžan.

futsal_euro

Evropsko prvenstvo 2018. će se igrati u Ljubljani, i to u februaru 2018. godine.

Reprezentacije Srbije, koja je bila domaćin prethodnog EURA, je prošla nešto bolje od naše reprezentacije, pa će oni u Glavnoj rundi igrati protiv aktuelnog evropskog prvaka Španije, domaćina grupe Poljske i pobjednika grupe D iz Preliminarne runde kvalifikacija.

Hrvatska reprezentacija će prolazak na EURO tražiti u grupi 3 Glavne runde, u kojoj se nalaze još i Ukrajina, Belgija i pobjednik grupe G Preliminarne runde.

Crnogorci će put ka Evropskom prvenstvu početi korak ranije, iz Preliminarne runde, gdje su protivnici Švedska i Gibraltar, nakon eventualnog prolaska, nastupaće u grupi G Glavne runde, zajedno sa Hrvatskom, Belgijom i Ukrajinom.

Samoproglašeno Kosovo će debitovati u kvalifikacijama, a nalazi se u grupi D Preliminarne runde zajedno sa Norveškom, Danskom i reprezentacijom Kipra.

Kompletan raspored Preliminarne i Glavne runde pogledajte u nastavku.

Preliminarna runda
Preliminarna runda

 

Glavna runda

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija