Connect with us

Reprezentacija

STANISLAV GALIĆ: DOBILI SMO TEŠKU GRUPU

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala imena protivnika u Glavnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018., koje će se održati u Sloveniji.

Stanislav Galić
Stanislav Galić

Naša reprezentacija će igrati u grupi 2 Glavne runde kvalifikacija zajedno sa domaćinom grupe, Azerbejdžanom, Mađarskom i pobjednikom grupe D Preliminarne runde kvalifikacija, u kojoj se nalaze Engleska, Bugarska, Albanija i Malta.

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine, Stanislav Galić je za naš portal istakao da je Bosnu i Hercegovinu zapala jako teška grupa, ali da je sve moguće.

Po meni, dobili smo veoma tešku grupu. Glavni favorit za osvajanje prvog mjesta je domaćin, Azerbejdžan, a tu je i odlična ekipa Mađarske. Mislim da će Engleska biti reprezentacija koja će popuniti preostalo mjesto u našoj grupi. Mi se unaprijed ne predajemo, idemo se boriti i probati napraviti neki povoljan rezultat, i nadam se, uz malo sreće, probati dohvatiti baraž, a možda i nešto više, nikad se ne zna. Imamo dosta mladu reprezentaciju, dosta igrača igra vani. Uz dobar rad treba se detaljno pripremiti i spremno dočekati kvalifikacije“, rekao je golman reprezentacije BiH, Stanislav Galić za 4plus1.ba

Preliminarna runda je na rasporedu od 23. januara do 1. februara 2017. godine, dok je Glavna runda zakazana za period od 3. do 12. aprila 2017. godine, a završni turnir, koji će se održati u Ljubljani, zakazan je za februar 2018. godine.

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija