Connect with us

Reprezentacija

VEČERAS PREMIJERA REPREZENTACIJE BIH DO 21. GODINE

Novoformirana U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će imati premijernu utakmicu. Protivnik će biti reprezentacija Francuske.

Bosna i Hercegovina U21
Bosna i Hercegovina U21

To će biti jedna od dvije zakazane prijateljske utakmice sa vršnjacima iz Francuske. Prva je večeras od 18h u Areni Zenica, a isti rivali će i sutra u istom terminu odmjeriti snage, takođe u Zenici.

Selektor futsal reprezentacije BiH Boro Matan istakao je zadovoljstvo zbog okupljanja mladih igrača: “Prvi put se okupila futsal selekcija u uzrastu do 21 godine i mislim da je to kvalitetan potez NS/FS BiH. Od ovakvih okupljanja možemo imati samo koristi i pripremiti mlade igrače za A reprezentaciju. Očekuju nas i kvalitetne provjere sa Francuskom i od momaka možemo očekivati da pruže maksimum. Dobra je ovo prilika za njih da se pokažu i osjete način rada u reprezentaciji“.

Na spisku za dueele sa Francuzima nalaze se: Goran Medić (Brotnjo), Tarik Tinjak (Mostar SG), Filip Radović (Leotar), Zvonimir Ćavar (Zrinjski), Omer Hamzić (Calp), Dejan Debelnogić (Tango), Slađanko Janković (Čelinac), Miljan Gutić (Nevesinje), Tarik Beširević (Mostar SG), Slaven Matijašević (Čelinac), Salko Macić (Velež), Edin Muratović (Salines), Stefan Jokić (Tango), Benjamin Avdić (Sofić), Ibrahim Husejnović (Kaskada) i Marijo Aladžić (Mostar SG).

Kapiten će biti Marijo Aladžić.

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija