Connect with us

Turniri

‘ŽAD KISELJAK’ OSVAJAČ “CALP FUTSAL CUP-A 2017.”

Večeras je u Areni Zenica završen “Calp futsal CUP 2017.” u organizaciji MNK Calp iz Zenice, a prvo mjesto osvojila je ekipa ŽAD Kiseljak.

ŽAD Kiseljak
ŽAD Kiseljak

Zasluga za organizaciju turnira pripala je nekolicini entuzijasta iz Zenice, na čelu sa Safetom Kubatom, koji su ovog vikenda organizovali prvi “Calp futsal CUP”, gdje su učešće uzele 24 ekipe iz svih dijelova BiH, ali i i ekipe iz Srbije.

Nakon što su se jučer utakmice igrale na otvorenom na Kamberovića polju, terenu s umjetnom travom, danas je završnica odigrana u zeničkoj Areni.

Nakon sjajnih utakmica na kraju najviše uspjeha imala je ekipa ŽAD iz Kiseljaka, koja je u finalu bila bolja od ekipe Sajo d.o.o iz Olova. Pobjednički tim je pored diplome i pehara dobio nagradu u iznosu od 2500 KM, drugo mjesto osvojila je ekipa Sajo d.o.o iz Olova, dok je treća bila ekipa Medenik.

Proglašeni su i najbolji pojedinci turnira, najbolji strijelac je Bilal Jelić, dok je najbolji golman Haris Čakić.

Za pobjedničku ekipu pored Jelića koji je reprezentativac BiH, nastupili su i Nermin Jusić kao i Davor Marković, poznata imena bh. futsala.

Nermin Jusić
Nermin Jusić

Organizacija turnira bila je na visokom nivou, te je sve proteklo bez ikakvih incidenata. Organizatori su uvjereni da će naredni turnir biti mnogo bolji od ovog, jer će sigurno biti više vremena za organizaciju, ali i za pozive kvalitetnim ekipama iz regiona.

Konačan poredak prvih deset ekipa turnira je :
1. ŽAD Kiseljak
2. Sajo d.o.o.
3. Medenik
4. Calp
5. Vitinka
6. Bosna Behar
7. Pridražići
8. Klik
9. Begagića put
10. Obrenovci

U nastavku pogledajte sve rezultate završnog dana turnira.

18056718_1777843832470949_508197905320102023_n

Naš portal bio je medijski pokrovitelj turnira.

Facebook Comments

Facebook

More in Turniri