Connect with us

Reprezentacija

Krezo: Duša me boli zbog dva crvena kartona

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na kraju kvalifikacija od Srbije, 3:1, u Zenici.

Nije ovaj rezultat u takmičarskom smislu mnogo poremetio našu reprezentaciju, ostali smo ubjedljivo prvoplasirana ekipa grupe, ali bole dva crvena kartona za dva golmana, Darka Milanovića i Stanislava Galića, koji su zbog igranja rukom van kaznenog prostora dobili crvene kartone i propustiće uvodnu utakmicu Evropskog prvenstva.

– Kako i rezultat govori, uspjeh je polovičan, zaslužena pobjeda protiv Sjeverne Makedonije, iako smo znali da će biti tvrda utakmica i da oni žele pobjedom završiti kvalifikacije, i onda utakmica protiv Srbije. Išli smo na pobjedu, željeli smo da ne izgubimo. Nije nam se dalo, poveli smo, a onda je Srbija postigla tri brza gola i tu se sve okrenulo. Mi smo drugo poluvrijeme dosta dobro izgledali, a posebno me žalosti da smo dobili dva crvena kartona, izgubili smo golmane za prvu utakmicu za Evropsko prvenstvo. Čestitam Srbiji, zaslužena pobjeda na kraju, a nama ostaje žal što nismo završili kvalifikacije neporaženi. Vidim neke priče da je utakmica puštena, ja tu samo mogu reći da sam čista obraza i postavljam pitanje svima, zar bismo u dogovorenoj utakmici dobili dva crvena kartona. Mene moja duša boli zbog tih kartona i jer će dvojica nosioca reprezentacije propustiti istorijsku utakmicu, rekao je za sport1.oslobodjenje Ivo Krezo, selektor reprezentacije.

Potom se dotakao i potencijalnog problema oko golmana u Nizozemskoj. Zanimalo nas je koliko dva crvena kartona mijenjaju sam koncept tima za prvenstvo.

– Naravno da mijenja. Imaćemo mogućnost da probamo tokom ljeta i jeseni veći broj igrača. Mi molimo Boga samo da bude jedna utakmica kazne, direktni su crveni kartoni, postoji mogućnost i za dvije utakmice kazne. Već razmišljamo da moramo imati četiri golmane, i evo neka bude ponovo korona, povreda neka, stavili smo sebe baš u neke probleme. Ali, u Premijer ligi BiH  ima kvalitetnih golmana, sigurno ćemo imati rješeje. Uvijek je bilo, dok nekome ne smrkne, drugome ne svane.

Ističe i da se već radilo na planu priprema za istorijski nastup na Evropskom prvenstvu.

– Svakako, već smo razmišljali. I ovo su nam bile neke pripreme, iako su kvalifikacijske utakmice. Malo ćemo se sada posvetiti U19 reprezentaciji, ako bude prilike da se okupimo, a sve ćemo termine iskoristiti da okupljamo seniorsku reprezentaciju, te onda početkom godine da krenemo u te završne pripreme. Sa koordinatorom reprezentacije Zovkom i direktorom Pilavom ćemo sjesti i sve stvari dobro razmotriti.

Bosna i Hercegovina će vjerovatno biti treći šešir, s obzirom na to da je Nizozemska upala u šešir 1 kao domaćin. Posebnih želja naš selektor nema.

– Svi znamo da je prvi šešir uvijek težak. Mi se trebamo skocentrisati na drugi i četvrti, tu trebamo tražiti svoju priliku. Ja mislim da možemo mi nešto da uradimo, a naravno da ne trebamo da se unaprijed predamo protiv jačih. Mi smo osma reprezentacija u Evropi, da nismo izgubili protiv Srbije mogli smo biti i drugi šešir, ali Bože moj, utakmica se odigrala, za prolivenim mlijekom ne treba žaliti. 

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Reprezentacija