Connect with us

Play-off za prvaka Premijer futsal lige BiH

(VIDEO) Nemile scene u Tuzli: Salines zakazao novo finale sa Mostarcima

Futsaleri Salinesa savladali su Sarajevo u Tuzli sa 4:2 u drugom meču polufinalne serije Premijer lige Bosne i Hercegovijne i tako sa 2:0 idu u finale gdje će se sa Mostarom SG boriti za prvaka Bosne i Hercegovine.

Utakmica u Tuzli ostaće, ipak, u sjeni nemilih događaja u maloj dvorani “Mejdana”, koja je morala biti i ispražnjena za posljednjih deset minuta, a dosta posla imaće i disciplinska komisija N/FS Bosne i Hercegovine i to poslije pregledavanja snimka jer je na prvu zaista teško sabrati šta se sve događalo u toj nemiloj 30. minuti utakmice.

S obzirom na to kakva je važnost utakmice, normalno je i bilo da će biti dosta naboja, nervoze, ali je sve do te 30. minute nekako ostajalo u granicama sportskog, da bi onda uslijedile nemile scene. Okidač je bio jedan duel Brkanića i Arnautovića, a onda je poslije njega sa Arnautovićem ušao u duel i Hršumović, te im sudije pokazuju po žuti karton. Podigla se i tenzija na tribinama, a uprava Sarajeva koja je do tada bila na tribinama je sišla do parketa. I kada je djelovalo da će se utakmica nastaviti uslijedila su prepucavanja, ali i pokušaj fizičkog obračuna publike i pojedinaca iz gostujuće ekipe. Dugo je to potrajalo, a onda je odlučeno da se isprazne kompletne tribine, kako bi se utakmica nastavila. Oba trenera su isključena, i Predrag Rajić i Nijaz Mulahmetović, a utakmica je na kraju nekako privedena kraju uz pobjedu Salinesa 4:2.

Davor Arnautović je postigao dva pogotka, a po gol su dodali Deni Imširović i Benjamin Avdić. Za goste su pogađali Ibrahim Hršumović i Amel Handžić.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Play-off za prvaka Premijer futsal lige BiH