Connect with us

KUP

Brčko Zdravlje velikim povratkom u meč do četvrtfinala Kup-a BiH

KMF Brčko Zdravlje slavio je večeras protiv premijerligaša KMF Leotar iz Trebinja nakon boljeg izvođenja penala u okviru 1/8 finala Kup-a Bosne i Hercegovine i tako izborio plasman među osam najboljih u ovom takmičenju.

KMF Leotar – KMF Brčko Zdravlje (arhiva)

U regularnom dijelu bilo je neriješeno, 3:3.

Prednost Trebinjcima protiv prvoligaša Republike Srpske donio je mladi Dejan Debelnogić u 11. minutu susreta, a konačnih 0:2 u prvom dijelu postavio je Uroš Tepavčević, dva minuta kasnije.

U 34. minutu na 0:3 povisuje Novo Milošević, ali nakon toga slijedi veliki povratak domaćih igrača.

Iskusni Miloš Tanasković u 36. i 37. minutu trese mrežu Trebinjaca i smanjuje na 2:3, da bi potpuno poravnanje rezultata u 38. minutu donio Mirzet Buljubašić, i utakmicu odveo u penale.

Više sreće u penal lutriji imala je ekipa Brčko Zdravlja, koja je ovom pobjedom izborila plasman u 1/4 finale Kup-a Bosne i Hercegovine.

Kao što smo i pisali, u ponedeljak je žrijeb 1/4 finala Kup-a Bosne i Hercegovine, nakon čega će Brčko Zdravlje kao i ostalih sedam ekipa dobiti svoje protivnike.

KMF BRČKO ZDRAVLJE – KMF LEOTAR 3:3 (pen. 4:3)


Pridružite se našoj Viber zajednici i pratite sva dešavanja iz svijeta futsala u BiH i šire klikom na označeno polje ispod.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in KUP