Connect with us

Kup BIH

Mostar SG odbranio trofej Kupa Bosne i Hercegovine!

U dvorani „Midhat Hujdur“ u Mostaru sinoć je odigrana revanš utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2022/23, a Mostar SG je samo potvrdio ubjedljivom pobjedom trofej Kupa BiH.

Mostar Stari Grad je dočekao Čapljinu sa prednošću od 3:1 iz prvog meča, a sinoć su na svom parketu slavili sa ubjedljivih 8:1.

Već u prvom poluvremenu Mostarci su imali prednost od 6:0, a u strijelce se upisalo šest različitih igrača. Mrežu Čapljine pogađali su Nermin Kahvedžić u 3‘, Slobodan Rajčević u 5‘, Samir Gosto u 7‘, Meldin Podrug u 11‘, kapiten Marijo Aladžić u 12‘ i Marin Suton u 15‘.

U nastavku su Bilal Jelić u 25‘ i Marin Suton u 27‘ postigli golove za Mostar SG, a gosti su preko Leona Kozarića u 35‘ uspjeli da ublaže poraz.

Po završetku utakmice pehare i medalje finalistima uručio je član Komiteta za takmičenje NS/FS BiH Suad Salibašić.

Mostar SG-Čapljina 8:1 (6:0)

Dvorana: „Midhat Hujdur“, Mostar.

Sudije: Željko Dragojević (Banja Luka), Siniša Ivančević (Banja Luka), Alem Bajrović (Sarajevo).

Delegat: Milan Ćurlić (Banja Luka).

Posmatrač suđenja: Miro Hrkać (Široki Brijeg).

Golovi: 1:0 Kahvedžić (3‘), 2:0 Rajčević (5‘), 3:0 Gosto (7‘), 4:0 Podrug (11‘), 5:0 Aladžić (12‘), 5:0 Suton (15‘), 7:0 Jelić (25‘), 8:0 Suton (27‘), 8:1 Kozarić (35‘)

Mostar SG: Amir Ahmedpour, Nermin Kahvedžić, Marijo Aladžić, Meldin Podrug, Bilal Jelić, Jasmin Mušanović, Tarik Memić, Adnan Kalajdžić, Tarik Džemić, Samir Gosto, Emin Ćupina, Marin Suton, Slobodan Rajčević, Duje Medak. Trener: Mirsad Fazlinović.

Čapljina: Draženko Jurković, Eduard Raguž, Nikola Arar, Leon Kozarić, Anto Galić, Matej Blažević, Pero Pervan, Mladenko Džeba, Luka Putica, Marko Mrvalj, Ivano Pehar, Irhad Turajlić, Perica Jurić. Trener: Toni Jurić.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Kup BIH