Connect with us

Turniri

Nevesinje 2023: Favoriti po planu, kreće drugi dio turnira

Sinoć su na Sportskom terenu “Kilavci” odigrane još tri utakmice u seniorskoj konkurenciji na turniru u malom fudbalu u sklopu 148. “Nevesinjske olimpijade”, koji organizuje KMF Nevesinje uz generalno sponzorstvo AdmiralBet BiH.

MDM/WWin


Favoriti su upisali tri pobjede. Prvo je branilac trofeja Commerce Engineering na pogon dobro poznatih bh. futsal imena Marina Sesara, Marina Sutona, Anta Grbešića i drugih slavio protiv mlade domaće ekipe NO NAME sa sigurnih 5:1.

I u drugoj utakmici favorit The Basement Čitluk upisao je pobjedu. Oni su tek u drugom poluvremenu slomili otpor kvalitetne ekipe Gnojnice iz Mostara, te na kraju slavili sa konačnih 7:3.

Sjajan mali fudbal viđen je u trećoj utakmici večeri. Ekipa MDM/WWin na pogon vrhunskih futsal majstora Marina Šunjića, Viceta Božića i Adnana Kalajdžića savladao je nevesinjsku ekipu Caffe RIO sa 2:1. Strijelci za pobjednika bili su Kalajdžič i Božić, dok se RIO pogotkom iskusnog Vukovića oprostio od takmičenja.

Evo i svih rezultata od subote, 05.08.2023:
Commerce Engineering – NO NAME 5:1
The Basement Čitluk – Gnojnice Mostar 7:3
MDM/WWin – Caffe RIO 2:1


Danas (nedelja) na turniru je dan pauze, a već sutra na Kilavcima kreće drugi dio turnira, gdje se iz dana u dan očekuju sve više uzbuđenja. Evo i rasporeda za ponedeljak, 07.08:

19:00h, Jablanica – SC Crnač
20:00h, Commerce Engineering – Zahumlje Trebinje (veterani)
21:00h, Tepih servis Lavanda Konjic – Zlatara Rubin Nikšić (CG)
22:00h, Caffe Pink Malonogometni turnir Mostar – Pobjednik Jablanica – SC Crnač

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Turniri