Connect with us

Reprezentacija

BORO MATAN: NEDOSTATAK SREĆE JE RAZLOG ŠTO NISMO U BARAŽU

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine juče su dijelile sekunde do plasmana u baraž za Evropsko prvenstvo 2018. u Sloveniji, ali gol Albanije deset sekundi prije kraja utopio je sve snove bh. selekcije da se može plasirati na neko veliko takmičenje.

Boro Matan
Boro Matan

Selektor reprezentacije BiH, Boro Matan u razgovoru za naš portal istakao je da je nedostatak sreće uticao na to da bh. selekcija ne izbori plasman u baraž za Evropsko prvenstvo 2018.

Iako su nas od samog početka pratile nedaće, samo su nas sekunde dijelile od plasmana u baraž. Izostanci na samom početku Mirka Hrkaća, Adnana Delihasanovića i Bekira Hodžića bili su tek početak naših problema. Na sve to se nadovezala i povreda Ivana Matana nekoliko dana pred polazak za Azerbejdžan te povreda Anela Radmilovića u prvoj utakmici. Crveni karton Srđana Ivankovića i povrede Nijaza Mulahmetovića i golmana Stanislava Galića su bili ipak previše da bi napravili bolji rezultat. I pored svega toga odigrali smo tri kvalitetne utakmice i samo nedostatak sreće je uticao da ne izborimo baraž“, izjavio je Boro Matan u razgovoru za 4plus1.ba

Podsjećamo još jednom, reprezentacija Bosne i Hercegovine je u tri kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo upisala dva remija i jedan poraz, ali to nije bilo dovoljno za prolazak u baraž.

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija