Connect with us

Turniri

BOSCH CAR SERVIS HUSO OSVAJAČ 55. MMNT “NATRONOVI BRANIOCI MAGLAJA”

Sinoć je spuštena zavjesa na 55. MMNT “Natronovi branioci Maglaja”. U meču za treće mjesto Stolarija FAMM porazila je Geo Mediu rezultatom 6:5, a prvo mjesto osvojili su igrači BCS Huso koji su nakon penala bili bolji od BCS Zilkić.

BCS Huso
BCS Huso

Meč za treće mjesto počeo je večeras u 18,00 sati, a Stolarija FAMM porazila je ekipu Geo Media rezultatom 6:5.

U finalu 55. MMNT “Natronovi branioci Maglaja” pred prepunom dvoranom sastali su se stari rivali BCS Huso i BCS Zilkić.

Prvo poluvrijeme finalne utakmice završeno je rezultatom 1:1. Fer i sportsku atmosferu u drugom poluvremenu meča zamalo su pokvarile nemile scene u Gradskoj sportskoj dvorani u Maglaju.

Nakon što je sudija svirao šesti prekršaj, odnosno penal za ekipu BCS Zilkić, uslijedio je prekid meča, jer su nezadovoljni sudijskom odlukom navijači sa tribina ubacili nekoliko predmeta i pirotehničkih sredstava na parket dvorane pa je meč prekinut.

Intervenisala je i maglajska policija, a nakon što su se strasti smirile utakmica je nastavljena. Nogometaši BCS Zilkić nisu iskoristili dosuđeni penal pa je do kraja meča rezultat ostao izjednačen, 1:1.

Uslijedilo je zatim izvođenje penala, a nakon penala rezultatom 5:4 bolji su bili nogometaši BCS Huso koji su osvojili prvo mjesto na 55. MMNT “Natronovi branioci Maglaja”.

Osvajaču turnira pripao je pehar i novčana nagrada u iznosu od 5000 KM.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Duško Bečarević. Titula najboljeg golmana pripala je Amelu Husakoviću, dok je titulu najboljeg strijelca ponio Emin Omerdić.

Facebook Comments

Facebook

More in Turniri