Connect with us

Reprezentacija

BOSNA I HERCEGOVINA REMIZIRALA SA MAKEDONIJOM U SKOPLJU

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je sa reprezentacijom Makedonije u prijateljskoj utakmici odigranoj u Skoplju u sklopu mini prijateljskog turnira “Skoplje 2016”. Konačan rezultat glasio je 2:2.

Makedonija - Bosna i Hercegovina
Makedonija – Bosna i Hercegovina

Našu reprezentaciju do prednosti je doveo Josip Bošković u drugom minutu drugog poluvremena, a Makedonci, 12 minuta kasnije, zahvaljujući autogolu Dejana Pavlovića dolaze do poravnanja.

Reprezentacija Makedonije je u nastavku stigla i do preokreta od 2:1, a strijelac u 39. minuti bio je prvotimac FC Mostar SG ‘Staklorad’, Daniel Marinho de Souza.

Ipak, konačnih 2:2 sa zvukom sirene postavio je Marijo Aladžić.

Vrijedi spomenuti da je bh. selekcija u jednom trenutku igrala i dva minuta sa igračem manje, zbog crvenog kartona Mirka Hrkaća, ali uspjeli su se odbraniti.

Screenshot_1588650

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine na ovoj utakmici bio je Tomislav Bevanda.

U našoj reprezentaciji najviše se istakao Stanislav Galić, koji je i ovu utakmicu bio na visi zadatka na golu, a osim njega sjajnu partiju pružio je i Dejan Pavlović, uprkos postignutom autogolu.

Sutra od 17h, u istoj dvorani, Bosna i Hercegovina će odmjeriti snage sa reprezentacijom Portugala.

MAKEDONIJA – BOSNA I HERCEGOVINA 2:2 (0:0)
Dvorana “Boris Trajkovski”, Skoplje
Strijelci: Pavlović (AG), de Souza (Makedonija), Bošković, Aladžić (BiH)
Crveni kartoni: Hrkać (BiH)

Makedonija: A. Petrovski, V. Petrovski, Levski, Agushi, de Souza, Leovski, Todorovski, Ismaili, Micevski, Ziberi, Gligorov, Krstevski, Seferi
Bosna i Hercegovina: Galić, Šunjić, Matan, Aladžić, Pavlović, Milanović, Ivanković, Bevanda, Markić, Hrkać, Bošković, Delihasanović, Čeligija, Janković, Jelić, Radmilović

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija