Connect with us

MNK Bubamara

Bubamara iz Cazina krenula sa pripremama; Prošić povratnik u ekipu

Cazinska Bubamara sinoć je i zvanično započela sa pripremama za novu sezonu u Prvoj futsal ligu FBiH.

MNK Bubamara Cazin / Photo State

U sportskoj dvorani u Cazinu Federalni Prvoligaš, Bubamara zvanično je započeo sa pripremama za novu sezonu u Prvoj futsal ligi FBiH.

Cazinjani su protekle dvije godine stigli do samo kraja, te u odlučujućim utakmicama bili poraženi, a ambicije kluba u sezoni koja je pred njima je plasman u najviši rang takmičenja, odnosno Premijer futsal ligu BiH.

Klub su napustila 3 igrača, Vitor Hugo, Aleksandar Radonjić i Sašo Kovačević, ali stručni štab Bubamare se potrudio da zamjeni pomenuti trojac novim/starim igračima.

Zasigurno najzvučnije pojačanja je povratnik u redove Bubamare, Prošić Elmin koji je drugi dio protekle sezone proveo u sarajevakom Centru.

U klub su stigli još iskusni Nuhanović Edis i Pečenković Amir.

Trener Rekić Šerif u sezoni koja je pred njim moći će računati na 16 igrača, od kojih su 3 golmana: Karalić Salim, Omanović Amar i Ćerimović Nevzet, i 13 igrača: Delić Halid, Ćatić Selvedin, Prošić Elmin, Mizić Ermin, Pečenković Amir, Nuhić Sandi, Račić Mirza, Šarić Belmin, Kličić Izudin, Hušić Amir, Nuhić Selvedin, Nuhanović Edis, Mehić Sulejman.

Sistem takmičenja u Prvoj futsal ligi FBiH još nije poznat, ali kako nezvanično saznajemo sistem bi trebao biti isti kao i prošle godine.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in MNK Bubamara