Connect with us

Grupa jug

CAZINJANI OBAVILI PROZIVKU ZA NASTAVAK SEZONE

Danas je u restoranu “Basari” u Cazinu održana prozivka igrača MNK Bubamara Auto Stil & PVC Džaja Cazin, za drugu polusezonu u Prvoj ligi FBiH – grupa “Jug”.  Na prozivku treneru Šerifu Rekić se odazvalo ukupno 14 igrača (4 golmana i 10 igrača).  Prozivci nije prisustvovalo 5 igrača, iz privatnih razloga.

                                                MNK Bubamara Auto Stil & PVC Džaja Cazin

Igrači na koje će trener Rekić moći računati u drugoj polusezoni su sljedeći:
Golmani: Salim Karalić, Selman Nuhanović, Amar Omanović i Haris Šarić.

Igrači: Mirsad Begić, Halid Delić, Elmin Prošić, Ermin Mizić, Izudin Kličić, Mirzet Pajalić, Sandi Nuhić, Selvedin Nuhić, Adnan Nadarević, Selvedin Ćatić, Džemal Kadić, Anel Halkić, Alen Ibrišimović i Sejad Ibrišimović.

U izjavi za 4plus1.ba, kapiten MNK Bubamara, Mirsad Begić, kazao nam je sljedeće:
“Očekivanja za nastavak sezone su sada već malo i ozbiljnija što se tiče plasmana u pley off. Na početku sezone smo ušli bez velikih ambicija i cilj je bio da odigramo jednu kvalitetnu sezonu, ali ipak ostvarilo smo 7 pobjeda od 7 utakmica, iako trebamo biti realni nismo očekivali da ćemo ostvariti sve pobjede. Trenutno imamo 5 bodova više u odnosu na drugoplasiranu ekipu i 6 bodova u odnosu na trećeplasiranu ekipu.

Što se tiče pojačanja ona su nam od velike korisiti jer tokom prvenstva dolazi do povreda, žutih kartona, tako da uvijek treba imati 12 igrača koji mogu konkurirati.”


Napominjemo da je Bubamara u prvom dijelu sezone skupila 21 bod, što ih trenutno čini jesenjim prvacima. Bubamaru prati Sloga iz Gornjeg Vakufa sa 16 bodova, dok se na trećem mjestu nalazi ekipa DiaBiH sa 15 osvojenih bodova.

Sigurno možemo kazati da nas očekuje zanimljiva druga polusezona u grupi “Jug”, s obzirom da ekipe iz Cazina, Gornjeg Vakufa i Sarajeva žele ostvariti plasman u Premijer futsal ligu. Ko će na kraju slaviti, ostaje nam da vidimo.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Grupa jug