Connect with us

Turniri

DM MONTAŽA IZ BRODA OSVOJILA TURNIR U SLOVENIJI

U finalu su se sastale dvije ekipe iz BiH nakon sjajnih pobjeda u polufinalu.

Pobjednici turnira”DM Montaža”- Brod

U Kamniku je za vikend organizovan turnir na kojem su učestvovale 24 ekipe iz Slovenije ,Hrvatske i BiH. Mi smo imali tri svoja predstavnika na turniru, a čak dvije su se plasirale u finale. Osvajači turnira ekipa „DM Montaža“ koju su predvodili reprezentativci  BIH  Milanović, Arnautović, Pavlović nisu imali problema do polufinala. Tu su tek nakon penala uspjeli izbaciti ekipu iz Vrhnike za koju su nastupili mladi reprezentativci  Slovenije od kojih je većina debitovala i za A selekciju. U regularnom dijelu veoma uzbudlljivog meča završilo je 3:3.

Ekipa  “La food-Acolav” iz Kamnika za koju su igrali igrači KMF Sokratesa iz Banja Luke je u drugom polufinalu napravila veliko iznenađenje pobjedivši ekipu organizatora “Ambrož Tim Kamnik” predvođenu Alenom Fetićem i još nekim igračima reprezentacije Slovenije. U veoma tvrdoj utakmici su uspjeli postići pobjednosni gol za 1:0 dva minuta prije kraja meča.

U finalu je do izražaja došlo iskustvo igrača iz “DM Montaža”, koji su znalački iskoristili dekoncentraciju vidno iscrpljenih igrača “La food-Acolav”. Već u drugom minutu su nakon grešaka protivnika poveli sa 2:0, te su poslije toga rutinski priveli meč kraju za konačnih 5:2.

Davor Arnautović iz pobjedničke ekipe je proglašen za najboljeg igrača, njegov kolega Mirko Marinković za najboljeg strijelca, dok je Bojan Bogićević iz drugoplasirane ekipe najbolji golman na turniru.

Utakmice polufinala i finala možete pogledati na linku ispod.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Turniri