Connect with us

Grupa jug

ERMIN MIZIĆ: UZ PUNU DVORANU DO HISTORIJSKOG USPJEHA!

Danas je u restoranu “Sunce” u Vogošći voljom žrijeba odlučeno to da se prva utakmica Play-off doigravanja između MNK Bubamara Cazin – MNK Kaskada odigra u Cazinu u subotu 17.03.2018. sa početkom od 19:30h.

Tim povodom iskoristili smo priliku te porazgovarali sa Erminom Mizić, članom MNK Bubamara Cazin i  igračem kojeg smatraju za jednog od najboljih igrača Prve futsal lige FBiH. Šta nam je to Ermin rekao pročitajte u nastavku.

Prije nego sto pređemo na utakmicu protiv Kaskade, možeš li na prokomentarisati utakmicu protiv DiaBiH-a, u kojoj ste poraženi ali ste opet izborili Play-off?

“Utakmica protiv DiaBiHa je bila teška do samog kraja. Ekipa DiaBiHa je dobra i iskusna ekipa, ekipa koja se je došla nadigravati u Cazinu. Prvih 10 minuta smo dobro stojali na terenu, što i sam rezultat govori. Vodili smo 3-0, a onda je došlo do pada koncetracije, što je ekipa DiaBiHa iskoristila i okrenula rezultat na 5-3 u svoju korist, na kraju je završilo dobro i zasluženo smo ušli u doigravanje za Premijer ligu.”

Sutra gostujete u Sarajevu, kod vicepravaka države, ekipe Centra, koja su vaša očekivanja u toj utakmici?

“Utakmica protiv Centra je više manje rekreativnog karaktera. Nakon razgovora Predsjednika kluba i trenera koji su  odlučili  odmoriti neke igrače zbog nadolazećeg Play-offa, te ćemo u utakmicu protiv Centra ući kao totalni autsajderi.”

Na red je došlo i ono za šta ste se borili 14 kola, prva utakmica Play-offa. Šta znate o ekipi Kaskade i vjerujete li da ćete slaviti pobjedu?

“Kaskada je zasigurno jedna od boljih ekipa u Bosni i Hercegovini. Par godina su bili premijerligaši, mislim da je to dovoljno. Mi vjerujemo u pobjedu, naravno uz veliki broj navijača.”

Na utakmici protiv DiaBiHa vas je sa tribina bodrilo oko 800+ navijača, kako ste zadovoljni posjetom?

“Malo koja ekipa u BIH se može pohvaliti sa  800 navijaČa. To je za svaku pohvalu i nadam se da Će u subotu nas doČekati još vise navijača i još veća podrška.”

Kako si zadovoljan trenutno sa svojom formom?

“Svojom formom sam jako zadovoljan, naravno to uvijek moze bolje.”

I za kraj ovog intervjua imaš li šta dodati, pozvati navijače na utakmicu?

“Pozivam navijače sa cijelog Unsko-sanskog kantona da u subotu dođu u što većem broju i da zajedno sa njima, ako Bog da proslavimo pobjedu u prvoj utakmici doigravanja. UZ PUNU DVORANU DO HISTORIJSKOG USPJEHA!”

Prva utakmica Play-offa igra se u subotu 17.03.2018. godine u Spotskoj dvorani u Cazinu, dok je uzvratna utakmica za sedam dana u Gračanici.

MNK Bubamara – MNK Kaskada – 17.03.2018. – 19:30h – Cazin
MNK Kaskada – MNK Bubamara – 24.03.2018. – NN – Gračanica.

 

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Grupa jug