Connect with us

Region

FC Split traži prekid prvenstva: O ovom problemu smo poslali dopis prema HZJZ i prema Središnjem državnom uredu za šport

Vodstvo FC Split danas je uputilo dopis vodstvu natjecanja 1.HMNL, u kojem poziva na prekid natjecanja zbog novonastale situacije i porastu oboljelih od korona-virusa. Dopis je tako poslan na adresu Komisije za mali nogomet, HNS-ovu koordinatoru za natjecanje gospodinu Nevenu Šprajceru, Državnom uredu za sport, kao i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Priopćenje splitskog prvoligaša prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

nastavno na pogoršanu epidemiološku situaciju, a u cilju zaštite igrača i stručnih stožera, kao i njihovih obitelji, molimo Vas da još jednom razmotrite odluku o nastavku futsal natjecanja u Prvoj HMNL. Kao što je već niz puta istaknuto, razina rizika od virusa SARS-CoV-2 je značajno veća u zatvorenom nego u otvorenom prostoru, a uz argument da se radi o natjecanju u kojem su igrači amaterskog statusa, te pored sporta imaju i druge obveze kako bi osigurali egzistenciju rizik je nemjerljivo veći. 

Kada uzmemo u obzir i činjenicu da igrači Prve HMNL nisu testirani na SARS-CoV-2, a da niz igrača iz više klubova ima dnevne ili tjedne fluktuacije u Bosnu i Hercegovinu (samo ćemo spomenuti neke; Vrgorac: Josip Suton, Luka Suton, Mateo Kozarić, Josip Sesar, MNK Split: Ante Ćorluka, Almedin Bundavica, MNK Square: Mirko Hrkač, Blago Gašpar) zaista u ovom trenutku nije primjereno nastavljati natjecanje. Uz to, odlukom Stožera civilne zaštite RH donijete 24.06.2020. osobe koje ulaze u RH iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Republike Srbije i Sjeverne Makedonije dužni su boraviti u samoizolaciji 14 dana što dovodi u pitanje regularnost natjecanja. 

O ovom problemu smo poslali dopis prema HZJZ i prema Središnjem državnom uredu za šport, te Vas molimo da donesete razumne odluke u cilju zaštite igrača i integriteta sporta. Mogući pravci djelovanja, a koje prepuštamo Vama su:  prekid natjecanja, privremeni prekid, te nastavak i završetak natjecanja uz prethodno testiranje igrača, kada okolnosti to dozvole, privremeni prekid natjecanja, proširenje lige, a odluku o predstavniku Hrvatske u UEFA natjecanju donijeti na Final 8 turniru u jednom gradu, jednoj dvorani (petak – nedjelja), uz prethodno testiranje igrača. S nadom u Vaše razumijevanje cjelokupne situacije, sportski Vas pozdravljamo,

Uprava MNK Split

Izvor: CROfutsal.com

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

Premijer liga

PosClubPWDLFAGDPts
1FC Salines5410308+2213
2FC Mostar SG4400234+1912
3MNK Brotnjo43012815+139
4FC Centar43012011+99
5MNK Kaskada51221520-55

More in Region