Connect with us

Reprezentacija

FUTSAL REPREZENTACIJA BIH NA TURNIRU U MAKEDONIJI

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine će učestvovati na turniru u Skoplju gdje će za protivnike imati selekcije Makedonije i Portugala.

dinko-816892

Prvi meč bh tim će odigrati sa domaćinom turnira 5. decembra u 18 sati u dvorani „Borče Trajkovski“, dok je susret sa Portugalom na programu 6.12. u 17 sati.

Selektor Boro Matan je pozvao sljedeće igrače:

Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Marin Šunjić (Mostar SG Staklorad), Ivan Matan (Alumnus, Hrvatska), Marijo Aladžić (Mostar SG Staklorad), Dejan Pavlović (Mostar SG Staklorad), Emir Milanović (Sofić Konjic), Ivan Ivanković (Square, Hrvatska), Tomislav Bevanda (Square, Hrvatska), Dario Markić (Uspinjača, Hrvatska), Mirko Hrkać (Zrinjski), Josip Bošković (Mostar SG Staklorad), Adnan Delihasanović (Tango), Dženan Čeligija (Tango), Slađenko Janković (Čelinac).

Igrači će se okupiti u nedjelju, 4. decembra u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odakle će krenuti za Skoplje.

Zanimljivo je da se na spisku selektora Matana nisu našli igrači aktuelnog bh. prvaka, MNK Centar iz Sarajeva, a zanimljivo je i to da se na spisku nije našao dosadašnji reprezentativni golman, Bekir Hodžić iz MNK Kaskada, koji se ove sezone veoma istakao na utakmicama Premijer futsal lige BiH.

Emir Milanović iz MNK Sofić je dobio poziv za ovo okupljanje, da li je razlog tome jučerašnji dopis uprave Sofića ili je selektor već bio napravio spisak igrača, nije poznato.

Facebook Comments

Facebook

More in Reprezentacija