Connect with us

Prva liga FBIH

Ikonić i Delihasanović napustili Tango i prešli u Željezničar

Član Prve futsal lige Federacije BiH, a prošlogodišnji premijerligaš, MNK Željezničar iz Sarajeva, startovao je sa pripremama za nastavak sezone sa ciljem da se ekspresno vrati u društvo najboljih u BiH, a stigla su i nova pojačanja, potvrđeno je za 4plus1.ba

Dragan Ikonić

Uprava sarajevskog kluba ozbiljno je shvatila ovu sezonu, i u skladu sa tim, u nastavak prvenstva ulaze sa tri nova igrača.

Riječ je o već sada bivšim igračima premijerligaša KMF Tango, Draganu Ikoniću, Adnanu Delihasanoviću i Ljubiši Berjanu, potvrđeno je za naš portal.

Najzvučniji od njih je sigurno Ikonić koji je bio i reprezentativac Bosne i Hercegovine, a već duži niz godina igra za Tango, te je bio i kapiten ovog nekadašnjeg bh. prvaka.

Adnan Delihasanović je svima dobro poznato ime, dugogodišnji čuvar mreže sarajevskih ekipa Tango i Centar, a nekoliko puta je dobijao poziv i u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Adnan Delihasanović

Treći igrač koji je u ovom prelaznom roku pojačao redove Željezničara je također bivši igrač Tanga, Ljubiša Berjan. On je ugovor sa klubom iz Istočnog Sarajeva prekinuo u martu prošle godine, a sada je odlučio da dogovori saradnju sa “Plavim”. U karijeri je branio boje i KMF Slavija.

Ljubiša Berjan (desno)

Ono što raduje trenera Rokšu je i oporavak Emira Gekića, koji će dosta značiti za nastavak sezone i borbu za Premijer futsal ligu BiH.

Sve ovo je za naš portal potvrdio predsjednik Željezničara, Ahmed Muftić, te naglasio šta je cilj njegovog kluba do kraja ove sezone.

Novi igrači su Dragan Ikonić, Adnan Delihasanović i Ljubiša Berjan. Raduje nas i povratak oporavljenog Emira Gekića. Cilj nam je brzi povratak u Premijer ligu gdje nam je i mjesto, a to smo dosadašnjim igrama i dokazali. Realno gledano, imamo najkvalitetniji tim, a doveli smo sve što nam treba za povratak u elitu. U februaru počinjemo i sa Futsal Akademijom. Nadam se da će prvenstvo biti regularno do samog kraja, jer su nepravdu osjetili tokom igranja Premijer lige i ne bi htjeli da nam se ponovi. Vrijedi spomenuti i da za kratko vrijeme od osnivanja, već imamo dva juniorska reprezentativca BiH, što je znak da dobro radimo na čelu sa trenerom Rokšom“, rekao je Muftić u razgovoru za 4plus1.ba

MNK Željezničar trenutno zauzima prvo mjesto u svojoj grupi u Prvoj futsal ligi Federacije BiH, sa tri boda više od drugoplasirane Bubamare.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Prva liga FBIH