Connect with us

Vijesti

ISTORIJSKI DAN U G. VAKUFU – USKOPLJU

U sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje, sinoć je odigrana prijateljska utakmica između domaćeg MNK Sloga i aktuelnog prvaka FBiH, MNK Željezničar, a gosti iz Sarajeva ostvarili su pobjedu rezultatom 0:2.

Mnk_Sloga_Gornji_Vakuf_Uskoplje_www.4plus1.ba

MNK Sloga G. Vakuf – Uskoplje


Istorijski događaj za klub iz Uskoplja, prva istorijska utakmica u kojoj je rezultat bio u drugom planu, donio je osmijeh i radost na lica mnogobrojne publike koja je bila prisutna u dvorani.

Blizu hiljadu posjetilaca je domaće momke prilikom ulaska u teren nagradilo je nezapamčenim aplauzom. Vi ste jedna duša, jedno tijelo, poručili su im divni prijatelji iz Sarajeva, kojima su se domaći igrači i uprava od srca zahvalni na njihovom pristanku i dolasku u G. Vakuf-Uskoplje, kako bi ovaj događaj učinili nezaboravnim za sadašnje i buduće generacije.

Jednostavno, sinoć, biti građanin ovog grada, predstavljalo je ponos i privilegiju.

Mnk_Sloga_Gornji_Vakuf_Uskoplje_www.4plus1.ba.jpg_2


Trener domaćeg kluba Šefir Gvozden utakmicu protiv Željeznicara u punoj sportskoj dvorani nazvao je istorijskom.

Kako pričati o statistici sa ove utakmice, zar se bilo ko noramalan može posvetiti segmentima igre a da se prvo ne spomene da je ovo istorijski događaj. Ne znam koliko je ljudi bilo, naši igrači nisu smjeli niti da pomisle da će igrati pred punom dvoranom. Prilikom ulaska na teren, kada smo osjetili nezapamćen aplauz publike, naša srca počela su drhtati poput nevinog djeteta, a našim venama, ponosno je tekla snaga prkosnog Vrbasa. Hvala našoj divnoj publici“, rekao je Gvozden.

Kapiten kluba iz Uskoplja, Harun Latić,  rekao je da mu je srce puno.

Tribine su bile pune, puno mi je srce. Igrali smo za ovaj grad, za ovu čarsiju, za ovu divnu publiku. Zbog njih, obećavam u ime ekipe da ćemo ginuti za svaku pobjedu, za svaku loptu. Nemam riječi za našu publiku, kapa do poda. Hvala vam od srca“, rekao je kapiten.

Mnk_Sloga_Gornji_Vakuf_Uskoplje_www.4plus1.ba._3


Na kraju, prenosimo vam i izjavu Ermina Čolića, predsjednika MNK Sloga.


Prije svega, želim da se zahvalim ovoj divnoj publici što je došla u ovolikom broju i svojim prisustvom uveličala ovaj istorijski događaj za naš klub. Osjetili smo ljubav, nevjerovatnu konekciju sa publikom, dali su nam ogromnu snagu da još jače i snažnije uđemo u ovaj projekat. Imamo viziju, imamo snažnu podršku opštinskog načelnika Seada Čauševića, veliki broj privrednika stao je uz nas, jednostavno, imamo dobre preduslove za uspjeh. Imamo sada samopouzdanje koje ranije nismo imali, idemo korak po korak i uz Božju pomoć sigurno ćemo ostvariti naš cilj“.

Facebook Comments

Facebook

More in Vijesti