Connect with us

Prva liga FBIH

Josip Lokmer nije više trener Željezničara 

Proslavljeno ime bosanskohercegovačkog futsala, Josip Lokmer, nije više trener sarajevskog Željezničara, potvrđeno je za naš portal.

Nakon sastanka Lokmera i klupskog rukovodstva dogovoren je završetak saradnje, te će Željezničar u novu sezonu ući sa novim trenerom. Cilj Plavih bio je ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, što nisu uspjeli ostvariti ove sezone. U grupi 1 Prve lige Federacije BiH Željezničar je završio kao drugoplasirani iza zeničkih Neimara, a u ključnoj utakmici Plavi su poraženi na Grbavici 6:4 od Zeničana i tako ostali bez doigravanja.

– Sjeli smo za sto i vidjeli šta je u ovome trenutku najbolje za klub. Željezničar je veliko ime i niko nije iznad njega, niti ja, niti bilo ko drugi. Zacrtali smo pred početak sezone jedan cilj, imali visoke ambicije, ali nažalost nismo uspjeli da ih ostvarimo. Bili smo blizu, ali na kraju samo se rezultat pamti. U ovom trenutku mislimo da je najbolje da neko drugi pokuša sa Plavima ostvariti naredne sezone ono što nismo uspjeli ove. Hvala Željezničaru na ukazanoj prilici da vodim voljeni klub, da budem prvi trener od osnivanja i sretno u nastavku rada, a ja ću i dalje biti jedan od njihovih najvećih navijača, rekao je za Sport1, Josip Lokmer. 

Josip Lokmer će ostati upisan kao prvi trener od osnivanja Plavih sa Grbavice, a njegov nasljednik pokušaće ostvariti zajedno sa igračima ono što nije ostvareno u sezoni iza nas. 

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook

More in Prva liga FBIH