Connect with us

KUP

KUP BIH: LEOTAR DOČEKUJE NEVESINJE, SOFIĆ PUTUJE U ČELINAC

U subotu, 28. januara, će biti odigrane dvije utakmice 1/4 finala Kup-a Bosne i Hercegovine u futsalu.

KMF Leotar - KMF Nevesinje (arhiva)
KMF Leotar – KMF Nevesinje (arhiva)

U prvoj utakmici, koja počinje u 16h, u Čelincu će domaći KMF Čelinac, koji se trenutno nalazi na posljednjem mjestu Premijer futsal lige BiH, dočekati MNK Sofić iz Buturović Polja, učesnika “Lige za prvaka”.

Domaći će pokušati da koliko toliko spase sezonu nakon katastrofalnog prvog dijela, ali će u ovoj utakmici biti oslabljeni neigranjem Nebojše Radosavca. Ni gosti iz Buturović Polja ne ulazi bez ambicija u ovaj susret, ali će i oni biti lišeni usluga jednog od svojih najboljih igrača, Emira Milanovića, koji se sa reprezentacijom nalazi na prijateljskom turniru u Poljskoj.

KMF ČELINAC – MNK SOFIĆ
Subota, 28. januar u 16h
Sportska dvorana Čelinac
Sudije: Adis Duraković i Alen Velić (oba Bugojno)
Delegat: Mensud Čaušević (Bosanska Krupa)

Sat vremena kasnije u Trebinju, u hercegovačkom derbiju, domaći KMF Leotar ‘Ocean Link’ dočekuje KMF Nevesinje.

Poznato je da su dueli ovih ekipa uvijek bili puni borbe i neizvijesnosti, pa nema sumnje da će tako biti i ovoga puta. Domaći u utakmicu ulaze u punom sastavu, dok Nevesinjci neće moći računati na svog najboljeg strijelca Miloša Bratića i na dvojicu novih pojačanja, Emraha Sarića i Franja Delića koji nemaju pravo nastupa, jer su ranije ove sezone u Kup-u BiH nastupali za mostarski Zrinjski, te na ranije povrijeđenog kapitena Marka Vučetića, tako da velika uloga favorita pripada domaćinu.

KMF LEOTAR ‘OCEAN LINK’ – KMF NEVESINJE
Subota, 28. januar u 17h
Dvorana Miloš Mrdić, Trebinje
Sudije: Vedran Marčinko i Amar Macić (oba Mostar)
Delegat: Oliver Glibo (Mostar)

Osim ovih utakmica, u 1/4 finalu Kup-a Bosne i Hercegovine sastaće se još i MNK Seljak – MNK Centar, kao i MNK Zrinjski – FC Mostar SG ‘Staklorad’, ali zbog velikog broja reprezentativaca koje daju ovi klubovi, te dvije utakmice su odložene.

Facebook Comments

Facebook

More in KUP