Connect with us

Turniri

Malonogometni turnir ‘Memorijal Omer Tipura Dedin’ počinje sljedeće sedmice

Malonogometni turnir 'Memorijal Omer Tipura Dedin' počinje sljedeće sedmice

U Bijelom Polju kod Mostara u petak 21. juna, počinje 23. izdanje turnira u malom nogometu ‘Memorijal Omer Tipura Dedin’.

Organizatori navode da turnir redovno okuplja ponajbolje igrače Bosne i Hercegovine, kao i lokalne rekreativce, a činjenica da traje već 23 godine dovoljno govori o njegovoj tradiciji i veličini.

Predstavnik Organizacijskog odbora Omer Tipura istakao je kako sama činjenica o dugogodišnjoj tradiciji govori za sebe i pokazuje da je Bijelo Polje nezamislivo bez turnira u ovom periodu godine.

“Sretni smo što je interes za turnirom svake godine prisutan, a tome govori i podatak da je cifra od 20 ekipa u seniorskoj kategoriji nešto na što smo navikli i što je zapravo minimum koji očekujemo na osnovu ranijih iskustava”, kazao je Tipura.

Predstavnik Sportskog saveza Grada Mostara Igor Melher istakao je kao je riječ o turniru kojem Sportski savez svake godine izlazi u susret, a razlog tome je tradicija koja se izgradila tokom svih ovih godina.

“Sportski savez prepoznaje vrijednosti koje se trebaju cijeniti, tako da ćemo i ove godine pomoći sportskim prijateljima iz Bijelog Polja da na što bolji način organizuju turnir”, rekao je Melher.

Inače, nosilac glavnih aktivnosti turnira je FK Bjelopoljac koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH Jug. Turnir obično traje od 20 do 30 dana, a ove godine okupit će igrače iz četiri različite kategorije: pioniri, juniori, seniori i veterani.

“Turnir bi trebao trajati oko tri sedmice i nadamo se da će izazvati veliko interesovanje među učesnicima, a posebno među gledaocima na tribinama. Pored takmičarskog dijela, turnir je i humanitarnog karaktera, tako da svake godine organizujemo mečeve koji imaju za cilj pomoći onima kojima je pomoć potrebna”, kazao je predstavnik Organizacijskog odbora Mirza Lalić.

Prijave za turnir će trajati do sutra, kada će se obaviti izvlačenje grupa. Pobjednik turnira osvojit će novčanu nagradu od 4.000 maraka, navode organizatori.


(Vijesti.ba / FENA)

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

Premijer liga

PosClubPWDLFAGDPts
1FC Mostar SG1814228847+4144
2HFC Zrinjski1813148761+2640
3MNK Brotnjo1810357560+1533
4FC Centar189367981-230
5FC Salines188468263+1928

More in Turniri