Connect with us

FC Mostar SG

Mostarci saznali rivale u Ligi prvaka

Prvak Bosne i Hercegovine, FC Mostar SG, saznao je rivale u Glavnoj rundi Lige prvaka u futsalu.

Nakon Preliminarne runde koja je odigrana protekle sedmice, Mostar SG je saznao da će pored Araza iz Azebejdžana, u grupi biti još i prvak Srbije, Loznica grad, te prvak Švedske, Orebro.

Loznica grad je bila prva sa tri pobjede u svojoj grupi.  Iskusna ekipa Loznice, za koju nastupaju proslavljena imena futsala Marko Perić, Mladen Kocić, Daniel de Souza, bivši igrač Mostar SG-a, zatim Denis Ramić, Jakov Vulić, Miloš Stojković i drugi, savladala je u prvom kolu Folgore iz San Marina 17:1, potom Vesteralen iz Norveške 9:2, a onda na kraju i u obračunu za prvo mjesto Minervu iz Švajcarske sa 4:3.

Švedski Orebro, koji je ovdašnoj javnosti možda i najviše poznat po igranju braće Novoselac, ne tako davno, za njihov klub, uspio je da bude prvi u grupi sa Georgiansima iz Tbilisija, prvakom Njemačke Stuttgarterom koji je značajno oslabljen nastupio na ovom turniru i kratkom rotacijom, te Istanbulom, prvakom Turske . U prvom kolu savladali su prvake Gruzije sa 5:3, zatim u drugom i Istanbul 10:3, da bi u trećem kolu bili bolji i od Stuttgartera 2:1.

Mostar SG je domaćin, a utakmice se igraju od 25. do 30. oktobra u mostarskoj dvorani USRC ”Midhat Hujdur – Hujka”.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in FC Mostar SG