Connect with us

Reprezentacija

Mulahmetović: Nekim prvim utiscima možemo biti zadovoljni

Nakon nešto više od godinu dana, od formiranja Ženske futsal reprezentacije BiH, reprezentativke, predvođene selektorom Nijazom Mulahmetovićem okupile su se u Bihaću.

Ženska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon nešto više od godinu dana od formiranja, 31. maja okupila se u Bihaću, gdje su se pripremale za dvomeč protiv reprezentacije Slovenije.

Iako NS/FS BiH još uvijek nije pokrenuo futsal ligu za žene, ipak je selektor Mulahmetović uspio okupiti reprezentativke, koje večeras i sutra (05. i 06. juna) igraju dvomeč protiv reprezentacije Slovenije.

Malo vise od godinu dana nakon formiranja Zenske futsal reprezentacije krenule su i prve aktivnosti. Iza nas je 5 treninga i sada nas ocekuju dvije prijateljske utakmice protiv reprezentacije Slovenije, kazao je na početku razgovora za 4plus1 Mulahmetović, te nastavio:

Nekim prvim utiscima mozemo biti zadovoljni, individualni kvalitet postoji, kao i zelja kod djevojaka da pokazu najbolje sto znaju.

Dotakao se Mulahmetović i problema prilikom odabira igračica, jer Nogometni savez BiH još uvijek nije pokrenuo futsal ligu za žene, ali i atmosfere u ekipi, koja je, kako kaže, dobra:

Sigurno da je najveci nedostatak sto su to uglavnom igracice koje igraju nogomet i sa futsalom se susrecu eventualno na nekim turnirima tokom prvenstvene pauze. Posebno me raduje dobra atmosfera unutar ekipe i profesionalan pristup treniznima, kaže Mulahmetović, te nastavlja:

Nadam se da cemo sve ovo sto smo za kratko vrijeme uradili uspjeti prenijeti na utakmicama.
Tesko je u ovom momentu govoriti o ocekivanjima jer puno faktora utice na sam izbor igracica, sto ce u mnogome odrediti i neke nase konacne ciljeve. Nastojat cemo graditi tim i sto vise prosiriti bazu igracica. Naravno rezultatski uvijek cemo pokusati izvuci maksimum
, za kraj razgovora ističe selektor Ženske futsal reprezentacije, Nijaz Mulahmetović.

Podjsećamo bh. futsal reprezentativke večeras od 17.00 sati igraju prvi, od ukupno dva, meč protiv Slovenije, dok je drugi na rasporedu sutra, u istom terminu.

Ženska futsal reprezentacija 04. juna otputovala je u Maribor.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Reprezentacija