Connect with us

Prva liga FBIH

Omerbegović: Ambicije sa Bosnom Kompred su plasman u Premijer ligu

MNK Bosna Kompred iz Tuzle juče je potvrdio dovođenje iskusnog golmana Bahrudina Omerbegovića, u cilju osvajanja Prve futsal lige Federacije BiH i plasmana u Premijer futsal ligu BiH.

Bahrudin Omerbegović

Kada se spomene golman, prva pomisao među futsal ljubiteljima u Bosni i Hercegovini je ime Bahrudina Omerbegovića.

Ovaj iskusni 37-godišnji golman u svojoj karijeri je deset godina bio čuvar mreže višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine, FC Centar iz Sarajeva, a trinaest godina bio je golman reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Čak tri godine za redom proglašen je za najboljeg golmana Premijer futsal lige BiH, i to u sezonama 2014/15., 2015/16. i 2016/17.

U razgovoru za naš portal, iskusni Omerbegović je rekao kako je došlo do povratka na parket i kakve su ambicije sa MNK Bosna Kompred u aktuelnoj sezoni.

Iskreno da vam kažem, nisam ni prestao da branim, već sam samo prepustio mjesto mlađim kolegama u klubu i reprezentaciji. Do povratka na parket je došlo u dogovoru sa direktorom FC Centar, Dženanom Muminovićem i MNK Bosna Kompred iz Tuzle. Ovim putem se i zahvaljujem Muminoviću na svemu do sada, i na svemu što smo osvojili. Nadam se da ću tako nastaviti i sa novim klubom. Ambicije u Bosni Kompred su naravno plasman u Premijer futsal ligu BiH, a sa trenutnim igračkim kadrom i mojim dolaskom, mislim da to možemo i ostvariti“, izjavio je Omerbegović u razgovoru za 4plus1.ba

Bosna Kompred trenutno zauzima prvu poziciju na tabelu Prve futsal lige Federacije BiH – GRUPA 2 sa ubjedljivih 18 bodova i šest pobjeda u isto toliko odigranih mečeva.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Prva liga FBIH