Connect with us

Prva liga FBIH

OSNOVAN SENIORSKI TIM MNK SLOGA GORNJI VAKUF – USKOPLJE

Gornji Vakuf-Uskoplje dobio je svoj futsal klub, potvrđeno je za naš portal.

sloga_gornji_vakuf21

Naime, grupa entuzijasta i zaljubljenika u futsal osnovala je seniorski tim MNK Sloga, koji bi se predstojeće sezone trebao takmičiti u Prvoj futsal ligi Federacije BiH, ako ne bude nekih promjena u sistemu takmičenja pod okriljem Nogometnog saveza Federacije BiH.

Klub je osnovan ranije, ali se bazirao samo na omladinski pogon, tako da su se mlađe selekcije uveliko takmičile po turnirima i drugim takmičenjima prethodne dvije godine, ali od ovog ljeta Sloga će imati i seniorski pogon.

Okosnicu prvog tima činiće domaći igrači, pojačani sa par futsalera iz okolnih gradova, rekao je za naš portal Harun Latić, igrač novoosnovanog kluba iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Okosnicu tima će prije svega činiti domaći igrači pojačani sa par imena sa strane. Za sada nemamo zacrtane ciljeve, ali mislim da imamo kvalitetnu i talentovanu ekipu, a ako nam se pruži šansa za nešto više, sigurno ćemo pokušati i iskoristiti“, poručuje nekadašnji igrač MNK Sofić, Harun Latić.

Od imena poznatijih bh. futsal javnosti, u premijernoj sezoni za MNK Sloga nastupaće nekadašnji igrač MNK Mostarske Kiše i MNK Bilj Mar, Senid Hodžić, a pored njega tu je i već spomenuti Harun Latić, koji je u svojoj karijeri branio boje MNK Bilj Mar i premijerligaša MNK Sofić.

Na golu novoosnovanog kluba bi trebao da se nađe bivši golman FC Velež iz Mostara, Bećir Begović, a od igrača će tu biti i par iskusnih igrača sa velikih terena tj. prvotimaca HNK Sloga Gornji Vakuf.

Kako ističu iz uprave kluba, ovu ideju su podržali i čelni ljudi lokalne zajednice, kao i privatnici.

Trener ekipe će biti provjereni i iskusni Šefir Gvozden.

Facebook Comments

Facebook

More in Prva liga FBIH