Connect with us

KUP

PAVLOVIĆ: U PRVOJ UTAKMICI SMO BLAGI FAVORITI

FC Mostar SG ‘Staklorad’ će sutra biti domaćin MNK Centar iz Sarajeva u prvom meču finala Kup-a Bosne i Hercegovine.

Dejan Pavlović
Dejan Pavlović

Mostarci su već osvojili titulu u Premijer futsal ligi BiH, a sada će sezonu pokušati krunisati sa duplom krunom, dok će Sarajlije eventualnim osvajanjem Kup-a pokušati “spasiti” sezonu.

Prvotimac FC Mostar SG ‘Staklorad’ i reprezentativac BiH, Dejan Pavlović, naglašava da je njegova ekipa blagi favorit u prvom meču zbog prednosti domaćeg terena, ali da poštuju ekipu Centra.

Što se tiče prve utakmice, mislim da smo mi blagi favoriti zbog prednosti domaćeg terena i igranja pred našom publikom, ali naravno da ne podcjenjujemo ekipu Centra. Mislim da imaju veliki kvalitet i zbog toga se nalaze u finalu. Što se tiče stanja u našoj ekipi, nekolicina nas je došla sa reprezentativnog okupljanja i prisutan je umor, ali mislim da ćemo za sutra biti spremni da izađemo i da pred našom publikom pobijedimo. Naš cilj je da osvojimo duplu krunu, prvu u istoriji kluba. Teška sezona je iza nas, ali mislim da ćemo skupiti snage da ove dvije utakmice odigramo na visokom nivou, baš kao i veći dio ove sezone, i da izađemo kao pobjednici u ove dvije utakmice i osvojimo Kup BiH“, izjavio je Dejan Pavlović za 4plus1.ba

Prva utakmica finala Kup-a Bosne i Hercegovine između FC Mostar SG ‘Staklorad’ i MNK Centar na programu je sutra (subota) od 19:30h u USRC Midhat Hujdur – Hujka u Mostaru.

Facebook Comments

Facebook

More in KUP