Connect with us

Prva liga FBIH

Potvrđeno iz NS/FS Federacije BiH: Veliki broj gledaoca pratilo takmičarsku sezonu Prve futsal lige FBiH

Proteklog vikenda spuštena je zavjesa na Prvu futsal ligu Federacije BiH. Na službenim stranicama federalnog saveza potvrđeno je kako je čak 5.500 gledalaca pratio polufinalne i finalne utakmice doigravanja za ulazak u Premijer futsal ligu BiH.

Krenimo redom, polufinalne utakmice doigravanja igrali su Konjic, Bubamara, Neimari i Tešanj.

Prvu utakmicu doigravanja u Cazinu između Tešnja i Bubamare gledalo je 1000 gledalaca, stoji u izvještaju delegata Josipa Lozančića. Uzvratni meč u Tešnju gledalo je 650 gledalaca, stoji u izvještaju delegata Armina Čerića.

Prvu polufinalnu utakmica doigravanja, odigrana u zeničkoj Areni, između Neimara i Konjica pratilo je 850 gledaoca, stoji u izvještaju delegata Josipa Puljića. Uzvratni meč odigran u Konjicu pratilo je 600 gledaoca, stoji u izvještaju delegata Admira Smajića.

Prvu finalnu utakmicu između Bubamare i Konjica, odigrana u Cazinu, pratilo je najveći broj gledaoca u toku cijele sezone u Prve futsal lige FBiH, a delegat Josip Lozančić evidentirao je 1700 gledaoca. Uzvratni meč ove dvije ekipe u Konjicu pratilo je 700 gledaoca, prema evidenciji delegata Matea Madžara.

Prvu futsal ligu FBiH u takmičarakoj sezoni 2021/2022 pratilo je ukupno 23880 gledalaca.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook

More in Prva liga FBIH