Connect with us

Prva liga FBIH

Pozitivna priča iz Zenice!

4plus1.ba u prilogu vam donosi pozitivnu priču iz Zenice. Riječ je o MNK “Neimari” iz Zenice, federalnom prvoligašu iz Zenice koji za cilj ima u što skorijem vremenskom roku izboriti plasman u Premijer futsal ligu BiH.

MNK Neimari klub je sa slabom financijskom podrškom od strane sponzora. Glavni prihodi klubu dolaze iz građevinske firme Neimari. Klub je osnovan na inicijativu prijatelja, zaljubljenika, u ovaj sport, koji je u Zenici, trenutno, u nezavidnoj poziciji.

Također, istekli su Zeničani da pozivaju sve zainteresirane ljude, ljude dobre volje, da im se priključe u ovom projektu, te zajedno sa njika teže prema novom uspjesima!

Neimari se, trenutno, takmiče u Prvoj futsal ligi FBiH, te važe za jednog od konkuretana koji želi izboriti plasman u Premijer futsal ligu BiH.

Zenički Neimari su protekle sezone bili učesnici završnice doigravanja za Premijer futsal ligu BiH. Završili su kao drugoplasirani tim, te nisu uspjeli izboriti plasman u Premijer futsal ligu BiH.

Sama činjenica da je glavni trener kluba, Mirko Čampara, član stručnog štaba futsal reprezentacije BiH dovoljno govori o ambicijama kluba.

Trenutno se Neimari nalaze u grupi 1, Prve futsal lige BiH, a zauzimaju drugu poziciju sa 18 osvojenih bodova. Ispred njih se, trenutno, nalazi Iskra-Vrbas iz Bugojna.

Kako kaže predsjednik Kovačević cilj je što prije izboriti plasman u Premijer futsal ligu BiH, a onda formirati stabilnog premijerligaša, a u budućnosti napraviti i nešto više.

Još jedno pozivaju Zeničani sve ljude dobre volje, te one koji se žele boriti za sport i futsal da im se pridruže, te da zajedno stvaraju jednu lijepu priču.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Prva liga FBIH